Goedkoop en gezellig de feestdagen in: je eigen kerstdeco maak je zo - Goedkoop.be

Goedkoop en gezellig de feestdagen in: je eigen kerstdeco maak je zo

Eveline
Door Eveline
0 reacties Meer Kerst

Heb je ook ieder jaar weer zo’n zin om je huis helemaal in kerststemming te brengen naar aanloop naar de feestdagen? Heel herkenbaar. Het is alleen niet de bedoeling dat dit een heel duur grapje wordt, je wil immers ook nog genoeg kunnen besteden aan alle cadeaus en etentjes die de decembermaand met zich meebrengt. We helpen je daarom graag een handje.

Je kunt heel eenvoudig op allerlei manieren zelf de tofste kerstversiering maken. Een beetje creatief denken, een middagje knutselen en je huis is helemaal klaar voor de feestdagen. En het is nog leuk om te doen ook!

Maak je eigen kerstmobile

Een mooie feestelijke mobile voor boven de eettafel of tegen het raam zorgt meteen voor heel veel sfeer. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een mooie, stevige tak, wat losse dennentakjes, etalagedraad en kerstballen of andere kerstversiersels. Maak het etalagedraad vast aan de ballen en de versiering en maak ze vervolgens op verschillende hoogtes vast aan de tak, zodat het er speels uitziet. Als laatste bind je de dennentakjes mooi vast aan de tak en hang je de tak horizontaal boven de eettafel of voor het raam. Dit kun je heel eenvoudig doen door één draad aan beide uiteinden van de tak vast te maken, zodat je de draad vervolgens aan een haak in het plafond of een spijker in de muur kunt hangen. Tip: kijk eens bij een kringloopwinkel voor goedkope kerstballen en andere kerstversiering. Je hebt er vaak heel veel keuze en je bent ook een stuk goedkoper uit!

Kerstkransen in alle vormen en maten

Natuurlijk kan een mooie kerstkrans aan de deur niet ontbreken in december. Er zijn talloze manieren om een kerstkrans zelf te maken en vaak hoeft dit helemaal niet veel te kosten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kerstkrans gemaakt van gedroogde
sinaasappel- en grapefruitschijven? Droog de schijven in de oven en plak de schijven in een binnenring en een buitenring op een krans die je uit karton knipt. Plak hier bovenop nog een derde laag en versier eventueel met mooi lint, steranijs en kaneelstokjes. Ook met kerstgroen als dennentakken en verschillende soorten eucalyptus kun je een hele mooie krans maken. Bekleed een ijzeren ring voor de helft met gemengde bosjes groen. Begin voor het mooiste resultaat op twee punten tegenover elkaar en werk naar beneden toe richting één punt.

Mini-kerstboompjes

kerst decoratieMini-kerstboompjes staan heel schattig op de vensterbank, of andere knusse plekjes in huis. Maak een voetje door een stukje van een kurk af te snijden en steek er vervolgens een klein dennentakje in. Ook ander groen of takjes met rode bessen staan mooi in deze kurken voetjes! Je kunt ook kerstboompjes maken door een langwerpige driehoek uit een vel oude bladmuziek te knippen, deze als een harmonica te vouwen en vervolgens een satéprikker van onder naar boven door het midden te rijgen. Ook hier dient een stukje kurk weer als voet.

Ramen in kerstsfeer

Met krijtstift tover je jouw ramen in een mum van tijd om tot een sfeervolle kerstetalage. Het enige dat je nodig hebt is een krijtstift en wat goede tekenideeën. Kijk hiervoor eens op Pinterest of Instagram: of je nu goed kunt tekenen of niet, er zit altijd wel iets tussen wat zelfs jij mooi op je raam kunt tekenen! Het leuke is dat je deze tekeningen ook heel gemakkelijk kunt wisselen van tijd tot tijd: je hebt het er zó af gewassen als je iets nieuws wilt. Kortom: een hele eenvoudige manier om met weinig geld veel sfeer in huis te brengen!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.