Een goedkope manier om thuis je eigen bibliotheek te maken - Goedkoop.be

Een goedkope manier om thuis je eigen bibliotheek te maken

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Genoeg gehad van de tientallen boeken die verspreid liggen doorheen je huis? Kun je het niet aan om nog één maal door de regen naar de stedelijke bibliotheek te fietsen? Dan hebben wij dé oplossing voor jou.

Jawel, er bestaat inderdaad een betaalbare manier om thuis je eigen persoonlijke bibliotheek te creëren. In dit artikel bespreken we de belangrijkste basisstukken die je nodig hebt om je eigen bibliotheek in elkaar te steken. Welkom bij BIY, of liever Bib It Yourself!

Ruimte

Eerst en vooral heb je natuurlijk de juiste ruimte nodig om jouw eigen leesplekje te maken.
Ergens een kleine kamer over? Zelfs een inloopkast of hoekje van de leeskamer is goed genoeg voor het installeren van je persoonlijke bibliotheek. Zorg er wel voor dat de ruimte stil en afgelegen is, anders wordt je elke twee minuten afgeleid door iemand die passeert. Dat willen we uiteraard niet. Wat ook sterk aan te raden is, is een ruimte kiezen waar er veel natuurlijk licht binnenvalt, zo kun je in de zomer tot s’avonds laat doorlezen.

Zithoek

Je moet vanzelfsprekend ook ergens kunnen zitten wanneer je je jezelf verdiept in je nieuwe thriller of roman. Het belangrijkst bij dit aspect van je bibliotheek is dat je comfortabel zit en je op je gemak voelt. Het heeft geen zin om een mooie stoel te kiezen waar je niet goed in zit. Je kan ook je vensterbank omtoveren naar een zitbank en urenlang genieten van het natuurlijk licht.

Rekken

Één van de meest essentiële dingen in je bibliotheek is natuurlijk waar je je boeken op zet. Hier is het belangrijk om voor kwaliteit te gaan en een stevig rek te kiezen. Een rek is niet enkel een middel om je boeken te ondersteunen, het blijft het ook een deel van je interieur. Het is dus belangrijk dat het rek gemaakt is uit materiaal dat bij de rest van je meubelen past. Kies daarom voor een winkel met een groot assortiment, zoals Pedroshop. Het voordeel aan een rek is dat je het ook als een scheidingswand kan gebruiken zonder het licht te blokkeren die door je ramen komt.

Decoratie

Om er zeker van te zijn dat je bibliotheek knus wordt mag je zeker geen decoratie vergeten. Een optie is om te kiezen voor leuke kaders waar bekende quotes uit boeken in zitten, of een krijtbord waar je de titels opschrijft van boeken die je nog wilt lezen. Als je er toch voor kiest om je bibliotheek te installeren in een ruimte met weinig natuurlijk licht, schaf dan een leuke leeslamp aan. Die zorgt niet enkel voor licht, maar ook voor karakter in jouw bib.

Boeken

En boeken natuurlijk! Heb je al enkele boeken maar lang niet genoeg om een aantal rekken mee op te vullen. Geen zorgen! Bezoek eens tweedehands boekenwinkels of kijk eens of je er geen online vindt. Soms houden bibliotheken ook uitverkopen waar je boeken voor één euro kunt aanschaffen. In de tussentijd kun je gewoon een foto van boekruggen uitprinten en op een kartonnen doos plakken om plaats op te vullen tot je genoeg boeken hebt.

Geniet ervan

Neem je tijd om je bibliotheek tot in de puntjes te ontwerpen, zodat die helemaal aan jouw normen voldoet. Ga voor goedkoop maar kwaliteitsvol, je boeken verdienen niet minder. Misschien wel het belangrijkst: neem tijd voor jezelf om effectief in je bibliotheek een boek te lezen. Er is niks leuker dan op een koude winterdag met een warme thee jezelf verliezen in een goed boek. And last but not least: geniet!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.