Vier tips voor een goedkope én kwaliteitsvolle traplift - Goedkoop.be

Vier tips voor een goedkope én kwaliteitsvolle traplift

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Trapliften staan doorgaans niet te boek als een goedkope investering. Nochtans zijn er enkele budgetvriendelijke oplossingen voorhanden. Met deze vier aandachtspunten in het achterhoofd ligt een goedkope traplift makkelijk binnen handbereik.

1. Hoe korter de keten, hoe lager de kosten

Koop je traplift rechtstreeks bij de fabrikant in plaats van via een verdeler of distributeur. Zo reduceer je het aantal tussenstappen in de toeleveringsketen en hou je de prijs zo laag mogelijk. Bovendien bezitten producenten, ook de meest gespecialiseerde vakkennis en zullen ze je het best kunnen adviseren – zowel over de plaatsing als het onderhoud van je traplift. Een voorbeeld van zo'n producent is Otolift, hier vraag je vrijblijvend advies op maat aan en ga je voor een scherpe prijs.

2. Vergeet de subsidies niet!

Koop je een nieuwe traplift, ga dan na of je in aanmerking komt voor een subsidie. Afhankelijk van je inkomen, je woonplaats en je leeftijd, heb je mogelijk recht op een premie van €1250 of kan je zelfs aanspraak maken op een tussenkomst via je provincie of gemeente. Heb je een bepaalde vorm van beperking? Dan is er ook de premie van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap). Vrijwel alle trapliftfabrikanten hebben specialisten in dienst om je wegwijs te maken in het subsidielandschap.

3. Kopen of huren: de keuze is aan jou

traplift

Behoort een fonkelnieuwe traplift met de allerlaatste snufjes niet meteen tot de opties? Of heb je slechts tijdelijk een traplift nodig tot je weer op de been bent na een revalidatie? Overweeg dan om er eentje te huren. Bij Otolift kan dat bijvoorbeeld al vanaf één maand voor een vast maandelijks bedrag (inclusief installatie-, onderhouds- en afbraakkosten). Besluit je later om de traplift te houden? Dan kan je alsnog overgaan tot een aankoop.

4. Geef een traplift een tweede leven

Kies je er toch voor om meteen een traplift te kopen in plaats van te huren, dan is er nog een manier om de kosten te drukken. Verschillende trapliftfabrikanten bieden bijvoorbeeld tweedehandsliften aan. Deze modellen garanderen nog steeds een topkwaliteit, maar zijn vaak een pak goedkoper. Zeker als je een rechte trap hebt: dan kunnen zowel de rail als de stoel worden hergebruikt. Over twee vliegen in één klap gesproken!

Op zoek naar een goedkope traplift en wil je graag advies op maat van jouw specifieke situatie? Otolift, de marktleider voor trapliften in de Benelux, stuurt gratis en vrijblijvend een expert ter plaatse om je te helpen. Zo weet je meteen waar je qua prijs aan toe bent en kun je daarna besluiten of je een traplift aanschaft.

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.