Moderne kerstboom: de leukste ideeën voor jouw huiskamer! - Goedkoop.be

Van stam tot piek, jouw kerstboom wordt magnifiek!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties Meer Kerst

Kerstbomen: je hebt ze in verschillende soorten en maten. De een wil een echte kerstboom, de ander is meer tevreden met een kunstboom. Tevens zien we dit jaar ook steeds vaker creatieve varianten op de kerstboom, zoals zelfgemaakte houten exemplaren. Ga jij all-in met je boom of hou je het rustig? In dit artikel zet ik verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje, inclusief hoe je ze voordelig scoort.

Echte kerstboom

Een echte kerstboom, oftewel een spar, wekt bij veel mensen het ultieme kerstgevoel op. ‘De echte kerstboom’ staat garant voor een heerlijk geurtje in huis en fleurt je huiskamer helemaal op. Dit is toch wel de voornaamste reden om voor een echte boom kiezen.

De keerzijde van een prachtige echte kerstboom is dat ze vaak erg prijzig zijn. Voor een mooie, grote boom ben je in het tuincentrum om de hoek vaak al tientallen euro’s kwijt. Een tip is dan ook om wat verder te kijken en de prijzen van diverse aanbieders te vergelijken. Hierdoor spaar je vaak heel wat geld uit.

Gouden tip van Goedkoop.be

In verschillende dorpen worden mooie initiatieven genomen rond kerstbomen. Zo verkopen diverse kwekers hun kerstbomen en geven (een deel van) de opbrengst aan goede doelen. Enthousiast? Vraag eens rond of er bij jou in de buurt zo’n project zit. Je betaalt vaak minder voor een kerstboom dan in een tuincenter en helpt er ook nog eens anderen mee.

Kerstboom voor €5

Je zou het misschien niet verwachten, maar een van de voordeligste winkels om je kerstboom te kopen is toch wel IKEA… Zelfs dát koop je dus bij deze woongigant! Je shopt er een kerstboom voor €19,99 en krijgt in ruil hiervoor een waardebon van €15 van de IKEA cadeau. Deze cadeaubon lever je in tussen 1 februari en 28 februari 2017.

Hoe en wanneer koop je de IKEA Kerstboom? Meld je aan voor IKEA Family via IKEA.com of in de winkel en ga vanaf de aangegeven datum naar de IKEA winkel bij jou in de buurt. Wees er snel bij want de voorraad is beperkt en op=op! Kerstbomen zijn verkrijgbaar bij IKEA Hognoul, IKEA Arlon, IKEA Anderlecht, IKEA Mons, IKEA Gent, IKEA Zaventem, IKEA Hasselt en IKEA Wilrijk.

Zo, een voordelige IKEA kerstboom kun je dus al op je prijsvergelijklijstje zetten ;-). Heb je zelf nog tips voor een goedkope kerstboom die je graag wilt delen? Laat ze dan even achter in een reactie onder dit artikel.

Kunstkerstboom kopen

Hou jij niet van uitvallende naalden of heb je geen tijd of energie om een echte kerstboom in huis te halen? Dan is een kunstkerstboom de oplossing voor jou! De keuze is reuze en tegenwoordig is het onderscheid met echte kerstbomen nauwelijks te zien. En om ook nog een heerlijke dennengeur in je huis te verspreiden gebruik je bijvoorbeeld Jacob Hooy Parfum Olie Den. Nu is je kerstgevoel compleet, zonder dat je last hebt van uitvallende naalden, gesjouw met een zware boom en het opruimen ervan.

Ben je dit jaar nog op zoek naar een voordelige kunstkerstboom? Kijk dan zeker even bij ColliShop. Kun je nog een jaartje wachten met de aanschaf van je kunstkerstboom? Slimme keuze, want als je je kerstboom net na nieuwjaar koopt dan zijn ze vrijwel overal in de uitverkoop en bespaar je flink!

Alternatieven kerstbomen

Ben je uitgekeken op een naaldboom in je huis, hou je sowieso niet van prikkende spelden of ben je gewoon toe aan een ander decoratiestuk tijdens kerst? Verbaas je dan over de vele mogelijkheden van een alternatieve kerstboom.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten kerstboom? Ze zijn al langer populair en zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Nóg leuker is het om zelf aan de gang te gaan met hout en gereedschap. Zo maak jij je eigen toffe creatie en ben je helemaal klaar voor de feestdagen. Je kunt ook op allerlei andere manieren een soort van kerstboom of iets anders leuks voor kerst in elkaar knutselen. Snuffel eens door Pinterest en je komt op de gaafste ideeën!

Geen zin om te knutselen, maar wel graag iets in de kerstsfeer in huis? Of wil je gewoon iets extra feestelijks toevoegen aan je interieur naast de kerstboom? Dan is een kerststukje of kerstbloem misschien wel iets voor jou. Zo is mijn favoriet bijvoorbeeld een rode Amaryllis, een bloem die voor mij niet mag ontbreken op de tafel of vensterbank tijdens kerst.

Hoe ziet jouw huiskamer eruit tijdens kerst: ga je voor een echte kerstboom, een kunstboom of knutsel je zelf iets in elkaar? Hou je het klein of pak je het groots aan? Ik ben benieuwd naar je reactie en zou het leuk vinden als je die hieronder achterlaat.

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.