7 tips om goedkoop je slaapkamer in te richten - Goedkoop.be

7 tips om goedkoop je slaapkamer in te richten

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Je slaapkamer inrichten en decoreren is ontzettend leuk. Mooie nieuwe meubels kopen, een leuk kleurtje aan de muur, een mooi lampje op het nachtkastje… Je ziet het waarschijnlijk al helemaal voor je, maar heb je er ook genoeg budget voor? Misschien heb je onlangs nog nieuwe spullen voor de woonkamer gekocht en heb je nu niet zoveel budget meer over.

Gelukkig kan je je slaapkamer ook gezellig inrichten zonder al te veel geld uit te geven. Goedkoop je slaapkamer inrichten? Dat doe je met deze 7 tips!

1. Stel een budget vast

Voordat je enthousiast meubels en decoratie gaat kopen is het belangrijk om op voorhand een budget vast te stellen voor het inrichten van je slaapkamer. Denk na over hoeveel geld je precies wil besteden aan de meubels en de aankleding voordat je je hele budget hebt uitgegeven aan een nieuw bed. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

2. Geef één muur kleur

Als je de muren in je slaapkamer graag een nieuw kleurtje wil geven, kies er dan voor om één muur te behangen of te schilderen. Dit ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, maar je zal ook minder behangpapier of verf nodig hebben. En dat is alleen maar goed voor je portemonnee!

3. Zoek tweedehands meubelen

Je wil natuurlijk graag een lekker bed om in te slapen. Echter kan een boxspring of een ander goed bed vrij prijzig zijn. Daarom is het een goed idee om eens rond te kijken op tweedehands websites. Wie weet heeft iemand in dezelfde regio wel een goed bed te koop staan. Gloednieuw is het misschien niet meer, maar als het nog in goede staat is, waarom niet? Je kan er heel wat geld mee besparen! Een andere mogelijkheid is om alleen het bed tweedehands te kopen en zelf een nieuw matras aan te schaffen. Kijk ook zeker naar andere meubels zoals kledingkasten en nachtkastjes, ook deze zijn tweedehands verkrijgbaar.

4. Vergelijk alles met elkaar

Vergelijk alle items met elkaar waarin je geïnteresseerd bent. Heb je een mooie kledingkast gevonden? Koop ze dan niet direct, maar vergelijk de kledingkasten met elkaar. Doe dit niet alleen in de winkels zelf, maar ook online in de verschillende webshops. De kans is groot dat die ene kledingkast goedkoper is bij een andere winkel of webshop. Met het geld dat je bespaart, kan je later bijvoorbeeld een nieuw beddengoed of een leuk vloerkleed kopen.

5. Recycle oude meubels

bedHet is een echte trend: het recyclen van oude meubels. Heeft je grootmoeder nog een klein, oud kastje staan dat ze niet meer gebruikt? Vraag of je het mag hebben en verf het in een mooi kleurtje. Op die manier lijkt het alsof je een nieuw nachtkastje hebt. Heb je nog een oud fruitkistje in de kelder staan? Ook zulke kistjes kunnen perfect dienen als nachtkastje. Door creatief te zijn met oude meubels creëer je weer iets nieuws voor op je slaapkamer.

6. Decoreren met potten en blikken

De woonwinkels staan er vol mee: glazen potten met daarin een kaars of cactus. Heel leuk voor op je nachtkastje of op je vensterbank! Maar waarom zou je die glazen potten eigenlijk kopen terwijl je iedere week wel een pot groenten opendoet? Bewaar een tijdje alle glazen potten die je gebruikt, week de etiketten eraf en maak ze goed schoon. Met sperziebonen erin zie je misschien niet hoe mooi zo’n pot kan zijn. Maar zodra je er een waxinelichtje in plaatst, is het ineens mooie decoratie. Nog een ander idee is om oude verfblikken, die je gebruikt hebt om de muren te verven, te gebruiken als decoratie. Schilder ze in een leuk kleurtje en gebruik ze als hippe plantenpot. Wie creatief is, kan heel wat geld besparen!

7. Kijk naar de ruimte in je slaapkamer

Een laatste maar niet onbelangrijke tip is om goed te kijken naar hoeveel ruimte je hebt in je slaapkamer. Moet je een kleine slaapkamer inrichten? Dan heb je echt geen overvloed aan spullen nodig. Houd de slaapkamer zo sober mogelijk. Je hebt niet per se twee nachtkastjes nodig, eentje is vaak al voldoende. Koop ook geen te groot bed als je daar geen plek voor hebt. Het is uiteraard de bedoeling dat je nog rondom je bed kan stappen. Wat handig meegenomen is: kleinere meubels kosten vaak ook minder geld. Dat komt nog eens goed uit!

Zo, we hopen dat deze tips je kunnen helpen om goedkoop je slaapkamer in te richten. Meer slaapkamer inspiratie kan je vinden op Ikwoonfijn.be.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.