DIY kerstversiering; originele en voordelige ideeën - Goedkoop.be

DIY boom en ballen; deze feestdagen gaan we voordelig knallen

Door
Laatste update op 0 reacties

Nog even en we zitten middenin de gezellige feestperiode. Om deze dagen geheel in stijl en knus door te brengen, versieren we onze woning met een mooie boom, fonkelende lichtjes en vele andere sfeermakers.

Alles bij elkaar wil deze kerstdecoratie nog best wel wat kosten. Besteed je je budget liever aan originele geschenkjes, maar hou je toch ook wel van gezelligheid en wat licht in de donkere dagen? Dan heeft Goedkoop.be nu de oplossing voor je! Knutsel je eigen boom, ballen en deco in elkaar. We hebben alvast een paar unieke en voordelige ideetjes voor je u
itgezocht.

Geen tijd om zelf te te knutselen? Bij HEMA scoor je mooie kerstversiering aan voordelige prijzen

Oh dennenboom

Kunststof of echt, voor een kerstboom tel je al snel meer dan €10 neer. Goedkoper is het om eens een wandeling te maken in het bos en daar wat mooie, grote stokken mee te nemen. Begin met de grootste onderop en werk zo in een driehoek naar boven. Met touw aan elkaar vastmaken, ballen en andere tierlantijntjes erin en je kerstboom is klaar!
Nog een groot voordeel van deze kerstboomvariant,  hij is weer makkelijker af te breken en hij neemt niet zoveel plaats in beslag. Ideaal voor wat kleinere ruimtes.

Gezellig kerstkransje

Hoe leuk en makkelijk te maken, is deze kerstkrans! Met een oude, ijzeren kleerhanger of een stuk ijzerdraad en stevige boterhamzakjes knutsel je in een handomdraai een fabuleuze kerstversiering in elkaar.

De ijzerdraad buig je tot een cirkel en de zakjes, zoals je ziet op het filmpje, knoop je aan het ijzerdraad vast. Nog ergens wat goedkope kerstballen en lint op de kop tikken en deze op je krans lijmen. Voilà, iets moois voor aan de deur.

Bijzondere ballen

Wil je een keer wat anders in je boom hangen dan de standaard ballen, maar zie je het niet zitten om een fortuin uit te geven aan spectaculaire versiersels? Maak er zelf, op een voordelige manier, wat moois van!

Nog helemaal niks van kerstballen in huis? Creëer zelf enkele fraaie exemplaren met een ballon, lijm, touw en eventueel wat glitters.

Ben je in het bos voor een heerlijke herfstwandeling, raap dan enkele dennenappels van de grond. Dennenappels tover je gemakkelijk om tot leuke hangers voor in de boom. Maak er bijvoorbeeld een grappig poppetje/kerstmannetje van of spuit ze in een sprankelend gouden of zilveren kleurtje.

Een kerstboom met een persoonlijke touch? Ook heel eenvoudig. Pak je leukste kiekje erbij en snijd deze uit gelijke, niet al te brede stroken. Maak een gaatje aan de bovenkant en onderkant van iedere strook en stapel ze allemaal op elkaar (in de goede volgorde). Doe door de gaatjes een splitpen en maak de stroken los van elkaar. Bevestig vervolgens nog een lintje aan de bal en voilà een uniek exemplaar is klaar!

Geen tijd om te fröbelen, toch persoonlijke boomdecoratie? Bij YourSurprise zit je aan het juiste adres!

Een hele box kerstballen staan die wel een kleine metamorfose kunnen gebruiken? Pak je stapel oude cd’s erbij en knip deze in kleine stukjes. Plak de kleine stukjes cd’s met lijm als een soort mozaïekje op de bal. Het resultaat is letterlijk en figuurlijk schitterend!

Kerstballen die de kinderen helemaal te gek gaan vinden? Bij Fun shop je o.a. exemplaren van Frozen, Disney en Cars.

Kerstdecoratie

Wil je op een mottige herfstdag de kinderen zoet houden? Misschien dat je samen deze leuke rendierpot in elkaar kunt knutselen.

Heb je toevallig nog een hele verzameling aan lege wijnflessen staan? Zet deze in een leuk verfje en sprinkel er wat glitters overheen. Je kunt hier wat fijne takken in zetten om het geheel af te maken.

Wat de kinderen ook geweldig zullen vinden, is het maken van een eigen sneeuwbol. Met glittertjes en al. Op het filmpje zie je hoe je te werk gaat.

Heb je zelf nog originele ideetjes die zeker niet aan dit lijstje mogen ontbreken? Deel ze gerust hieronder met ons!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.