Eettafel en eetkamerstoelen: hoeveel ruimte moet ertussen zitten? - Goedkoop.be

Eettafel en eetkamerstoelen: hoeveel ruimte moet ertussen zitten?

Richard
Door Richard
0 reacties

Bij het inrichten van je eetkamer zijn er allerlei dingen waar je aan moet denken, zoals de kleur van de muren, de verlichting, het meubilair en meer. Maar één ding dat vaak vergeten wordt, maar erg belangrijk is voor het gemak en comfort van de ruimte, is hoe je alles neerzet. Hoeveel ruimte moet je tussen de eetkamerstoelen laten? En hoe ver moet de eettafel van de muur staan? Lees het hier!

Waarom je goed moet nadenken over de ruimte

Denk goed na over hoe je je eetkamer inricht, want het heeft veel invloed op hoe comfortabel en handig de ruimte is. Je moet dus niet alleen meubels van Unit14.be kiezen die je mooi vindt, maar er ook voor zorgen dat er genoeg ruimte is voor iedereen om zich vrij te bewegen en zich op hun gemak te voelen. Als er te weinig ruimte is tussen de eetkamerstoelen, kan dat voor ongemak zorgen, terwijl te veel ruimte juist een gevoel van afstand kan geven. Ook de afstand tussen de eettafel en de muur is belangrijk. Te weinig ruimte kan de doorgang blokkeren, terwijl te veel ruimte de kamer leeg doet lijken. Het is dus echt belangrijk om goed te plannen en rekening te houden met de grootte van je meubels en wat jij en je gasten nodig hebben.

De ideale ruimte tussen eetkamerstoelen

Hoe ver je eetkamerstoelen uit elkaar staan, maakt echt een verschil in je eetervaring. Als ze te dicht op elkaar staan, kan het benauwd aanvoelen en heb je niet genoeg ruimte om comfortabel te bewegen. Maar als er te veel ruimte tussen zit, kan het een gevoel van afstand creëren. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 60-70 centimeter tussen de middelpunten van aangrenzende stoelen te laten. Dit geeft iedereen genoeg ruimte en bewegingsvrijheid. Maar onthoud dat dit kan variëren. Het ligt er ook maar net aan hoe groot de stoelen zijn en hoeveel ruimte je hebt. Als je stoelen hebt met armleuningen of als mensen meer ruimte nodig hebben, moet je wat extra ruimte overlaten. Hoe je de eetkamerstoelen plaatst, heeft dus echt invloed op hoe praktisch, comfortabel en gezellig de ruimte is.

Ruimte tussen eettafel en muur

De afstand tussen je eettafel en de muur lijkt misschien niet zo belangrijk, maar dat is het wel. Als er te weinig ruimte is, voelt het al snel benauwd aan, terwijl te veel ruimte de kamer leeg en kil kan maken. Over het algemeen is het een goed idee om minstens 90 centimeter tussen je tafel en de muur te laten. Dit geeft je genoeg ruimte om je vrij te bewegen en geeft je eetkamer een gastvrije uitstraling. Maar onthoud dat dit kan variëren afhankelijk van hoe groot en hoe de vorm van je eetkamer is, evenals andere dingen zoals deuren en ramen of schilderijen. Denk ook na over hoe je je eetkamer gebruikt. Als je vaak bezoek hebt, kun je beter zorgen voor wat meer ruimte.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.