Traplift prijzen: Pas nu je huis betaalbaar & duurzaam aan! - Goedkoop.be

Hoe kies je een goede, maar wel goedkope traplift?

Thomas Perik
Door Thomas Perik. Geplaatst door
0 reacties

De wens van de meeste mensen is om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Gelukkig zijn de mogelijkheden om een woning aan te passen tegenwoordig vrijwel eindeloos. Moderne hulpmiddelen maken het mogelijk dat je bovendien veel minder een beroep hoeft te doen op familie, vrienden, buren of zorgverleners. Als de beslissing om tot op hoge leeftijd thuis te blijven wonen gevallen is, rijst de vraag: hoe dan? Een traplift is meestal de oplossing die iemand weer de volledige vrijheid in huis geeft. Hoe kies je een goede traplift, zonder daarvoor je spaarrekening te  legen?

Bij de aankoop van een traplift ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Je leest je behoorlijk in, vraagt hier en daar om advies, en probeert wijs te worden uit alle verschillen tussen de diverse soorten, maten en merken. Dat blijken er veel te zijn!

Het is daarom aan te raden om professioneel advies in te winnen. Een adviseur kan de trapsituatie in kaart brengen, luistert aandachtig naar je wensen en behoeften. Wanneer eenmaal duidelijk is welke traplift het beste bij je persoonlijke situatie past, volgt een voorstel voor een passende traplift. Maar dan volgt de prijs… Die is voor de meeste mensen een behoorlijke tegenvaller. Afhankelijk van het aantal bochten en de lengte van de traplift, zijn nieuwprijzen van 8.000 tot 10.000 euro helaas geen uitzondering.

Een goedkope traplift kopen?

Een goed alternatief om de hoge prijzen van een nieuwe traplift te vermijden, is het overwegen om een gebruikte traplift te kopen. Gespecialiseerde bedrijven reviseren gebruikte trapliften en maken ze weer net zo betrouwbaar en veilig als een nieuw exemplaar. De stoel en rail worden helemaal nagekeken en voldoen aan alle strenge veiligheidseisen. De bekleding wordt vervangen of professioneel gereinigd, de geleiderail geheel op maat gemaakt en voorzien van een nieuwe poedercoating en accu’s vervangen.

Het resultaat: een traplift die kwalitatief vergelijkbaar is met een nieuwe traplift, alleen tot wel 50 procent voordeliger en met vijf jaar garantie. Een tweedehands traplift is naast een voordelige keuze ook een zeer duurzame keuze. Waar vroeger nog goed functionerende trapliften als schroot behandeld werden, worden deze tegenwoordig volledig gereviseerd voor herplaatsing. Op deze manier help je verspilling te voorkomen en draag je door je aanschaf bij aan een beter milieu.

Wat kost een goedkope traplift?

De uiteindelijke prijs van een traplift is sterk afhankelijk van de vorm van je trap. Zo zijn de aanschafkosten voor een rechte traplift over het algemeen lager dan die van een traplift met bochten. Een traplift met bochten is immers lastiger te produceren dan een eenvoudige rechte rail.

Naast de vorm van je trap, is de prijs ook afhankelijk van je eigen wensen en behoeften. Wil je bijvoorbeeld graag automatische functies, of neem je genoegen met de handmatige bediening van een aantal functies? Moet de stoel automatisch kunnen draaien? De rail automatisch inklappen om ruimte te maken voor een deur onderaan de trap? Je ziet, een traplift is maatwerk en de uiteindelijke prijs sterk afhankelijk van alle opties en wensen. Toch zal de prijs van een tweedehands traplift altijd tot wel de helft lager zijn dan een nieuwe vergelijkbare traplift.

Een traplift huren

Als je op zoek gaat naar een traplift en je vindt de prijzen te hoog, of hebt het geld niet beschikbaar, dan is een traplift huren ook een goede optie. Dit kan eveneens slim zijn als je de traplift maar voor een relatief korte periode nodig heeft. Bij het huren van een traplift betaal je een vast maandbedrag en heb je geen zorgen over kosten en onderhoud. Tijdens de huurperiode blijft het bedrijf namelijk volledig verantwoordelijk voor de service en onderhoud aan de traplift.

Over de auteur

Thomas Perik

Als medeoprichter van het digitale platform langerthuisinhuis.nl zoekt Thomas Perik voortdurend naar betaalbare en tegelijk duurzame manieren om oudere mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Denk maar aan het installeren van gebruikte trapliften of preventieve maatregelen om vallen te voorkomen. Hiervoor volgt hij nauwgezet alle ontwikkelingen in e-health, robotica en domotica. 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.