Kamer inrichten | woonkamer inspiratie & voordelige tips! - Goedkoop.be

Tips om je huis in te richten met een klein budget!

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

Als jij onlangs een nieuw huis of appartement hebt gescoord dan wordt het ook tijd dat je gaat nadenken over de inrichting. Een kamer inrichten kan heel ingewikkeld zijn en de kosten kunnen ook enorm hoog oplopen. Het hoeft gelukkig niet té duur te worden, met een beetje creativiteit en met behulp van de volgende tips heb jij in een mum van tijd van jouw nieuw onderdak een paleis gemaakt!

Budget

Het is ten eerste heel belangrijk om van tevoren een budget voor jezelf vast te stellen. Maak een lijstje waarop je de verschillende benodigdheden neerzet (meubels, vloer, accessoires, verf, etc.) en verdeel het budget zo verstandig mogelijk over deze onderdelen. Ook is het verstandig om een gedeelte van dit budget opzij te zetten voor onverwachte kosten. Hiermee voorkom je dat je achteraf toch te veel hebt uitgegeven aan jouw nieuwe interieur.

Vergelijken

Voordat jij begint met het aanschaffen van meubels of accessoires is het slim om de prijzen te vergelijken. Het komt heel vaak voor dat meerdere winkels dezelfde producten verkopen en vaak ook voor een verschillende prijs. Besteed iets meer tijd aan het vergelijken van verschillende websites en winkels en je zult zo veel geld kunnen besparen!

Tweedehands

Er is tegenwoordig een enorm groot aanbod in tweedehands producten. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats of de kringloopwinkel. Je kunt hier vooral goed terecht als je opzoek bent naar meubels. Het is ook nog eens goed voor het milieu aangezien je producten een tweede leven geeft, heel duurzaam dus!

DIY – Do it yourself

Vind jij het leuk om zelf de handen uit de mouwen te steken en ben jij ook nog eens een beetje creatief? Dan kun je zelf heel goedkoop de leukste dingen creëren. Als je iets tweedehands hebt kunnen vinden dan kun je namelijk met een likje verf of een lapje stof een product een compleet nieuw level geven.

huis inrichten

Tover een oude tafel om tot een trendy vintage tafel door deze bijvoorbeeld te schuren, of maak van een saai kastdeurtje een krijtbord door deze te verven met schoolbordverf! Er zijn ontelbaar veel DIY-projecten online die jou kunnen helpen om je woonkamer op te vrolijken en te personaliseren.

Accessoires

Tot slot maak je met accessoires van je huis een thuis. Ook kun jij je interieur personaliseren door middel van accessoires, zo zal het nog meer als thuis voelen.

Een nieuwe vloer is bijvoorbeeld vaak erg prijzig, maar je kunt al snel veel sfeer creëren met een vloerkleed. Verder kost het behangen van de muren veel tijd (en tijd is geld), maar kun je een kamer al heel anders laten lijken door een muursticker op te plakken.

Als je de gewenste meubels gevonden hebt kun je het interieur samenhang geven door dekentjes en kussentjes in dezelfde kleur aan te schaffen. Dit staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens fijn voor de koelere avonden.

Ten slotte, gaat er niks boven kunst. Je geeft je interieur een compleet nieuwe look met bijvoorbeeld een sprankelend schilderij. Tegenwoordig is er een enorm groot aanbod in goedkope kunst. Alle bekende schilderijen of mooie foto’s kun jij bijvoorbeeld laten drukken op poster of canvas. Er is een reusachtig groot aanbod in betaalbare kunst online, er zit absoluut wel voor iedereen wat bij.

Heel erg veel succes met het inrichten van jouw goedkope, trendy kamer!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.