Richt je kot sfeervol in met een klein budget - Goedkoop.be

Richt je kot sfeervol in met een klein budget

Door
0 reacties

Je hebt ervoor gekozen om te gaan studeren aan een universiteit of hogeschool dat niet bij jouw in de buurt ligt, dus ga je waarschijnlijk op kot. Verhuizen naar een kot geeft je onmiddellijk veel meer vrijheid. Niet enkel in de keuzes die je maakt over wat je gaat eten of om hoe laat je thuis komt na het feesten, maar ook hoe je je kot inricht. Natuurlijk heb je als student maar een klein budget. Daarom geven wij je enkele handige tips hoe je je kot goedkoop kunt inrichten.

Zorg voor het juiste licht

De meeste koten hebben vaak hetzelfde probleem: die afschuwelijke tl-verlichting. Dit fel scherp licht maakt de ruimte helemaal niet gezellig. Gelukkig valt er natuurlijk wel altijd iets aan te doen. Ten eerste is het belangrijk om voor een goede bureaulamp te zorgen om je ogen niet te vermoeien tijdens de late studeeruurtjes. Daarnaast is het ook leuk om een (staande) lamp aan te schaffen voor de gezellige ontspanningsmomenten zoals wanneer je bezoek hebt of een film kijkt. Je kan in kringwinkels en rommelmarkten genoeg mooie goedkope lampen vinden. Of wees creatief en hang kerstverlichting om het gezellig te maken.

Verstop je rommel

Als er iets je kot ongezellig maakt is het de rommel wel. Je kent het wel, boeken die blijven rondslingeren of wat glazen die je nog moet afwassen. Een handige oplossing is om je rommel onzichtbaar te maken. Maar hoe doe je dat? Investeer in wat platte curverboxen. Die verkozen ze bij doe-het-zelfzaken, HEMA of IKEA. Het makkelijke is dat je ze onder je bed of kast kunt schuiven. Doe er je boeken of vuile was in of gebruik ze voor je handdoeken en lakens. Hierdoor zijn die spullen uit het zicht en ziet je kot er onmiddellijk opgeruimd uit.

Gouden tip van Goedkoop.be

Ben je nog op zoek naar spulletjes voor op kot of heb je iets dubbel? Ga dan eens langs bij Student Swap Stuff. Een mooi initiatief die kotspullen een tweede leven wilt geven om overconsumptie tegen te gaan.

Haal wat groen in huis

Doordat veel studenten bij het inrichten van hun kot zich focussen op de meubels zullen ze waarschijnlijk niet direct denken aan plantjes. Maar een aantal plantjes op kot verhoogt niet enkel de gezelligheid, maar is ook gezond voor je! Er zijn verschillende planten zoals een sanseveria die de lucht zuiveren en ervoor zorgen dat er genoeg zuurstof aanwezig is. En dit kunnen de meeste muffe koten echt wel gebruiken. Kies voor plantjes waar je niet veel werk aan hebt zoals een cactus of vetplant. Zo maakt het niet uit als je ze tijdens het weekend of de blok vergeet water te geven.

Washi-kaders

Niet alle kotbazen vinden het oké als je gaatjes in de muren boort. Natuurlijk wil jij graag jouw kunstwerken aan de muur hangen. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor, namelijk washi-tape. Met deze kleurrijke tape kan jij al je foto’s op je muur plakken zonder sporen achter te laten. Plak de washi-tape op een manier waardoor het lijkt dat je foto’s een kader hebben. Om inspiratie op te doen kan je washitape opzoeken op Pinterest, hier vind je allerlei leuke ideetjes.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.