5 tips om goedkoop je eetkamer opnieuw in te richten - Goedkoop.be

5 tips om goedkoop je eetkamer opnieuw in te richten

Kimberly
Door Kimberly
Laatste update op 0 reacties

Is het tijd om je eetkamer in te richten of heb je gewoon zin om je eetkamer in een nieuw jasje te stoppen? De feestdagen zijn een dure periode. Kerstdiners, nieuwjaarsborrels, cadeautjes kopen en een feest outfit samenstellen. Leuk, maar het kost allemaal een hoop geld.

Daarbij komt dan nog de make-over van je eetkamer. Speciaal voor jou geven we je 8 tips om je eetkamer te vernieuwen zonder er een financiële kater aan over te houden.

Teken een ontwerp uit

Wat wil je net gaan doen met je deze ruimte? Dat is iets dat je jezelf eerst moet bedenken voor je spullen begint te kopen. Maak eigenhandig een soort plan waar je jezelf aan probeert te houden. Teken je toekomstige eetkamer uit inclusief de meubels en eventuele accessoires die je graag zou willen. Hou je hieraan een koop enkel wat je nodig hebt van de juiste afmetingen. Zo ben je zeker wat je nodig hebt, wat je al hebt, dat de spullen zullen passen en dat je niet teveel of te weinig hebt gekocht.

Stel een budget op

Nadat je je plan hebt opgemaakt en exact weet wat je nog moet kopen kan je beginnen budgetteren. Wat is het totale budget dat je beschikbaar hebt of kan maken? Hoeveel wil je uitgeven aan de spullen die je nodig hebt? Wijk niet af van je eigen kostenplaatje. Kon je moeilijk kiezen tussen het ruime aanbod aan eettafels, maar heb je toch een goedkope op de kop kunnen tikken? Dan zal je extra budget hebben voor decoratie of andere dingen!

Scoor unieke tweedehands stukken

Indien je niet zo goed bent met budgetteren kan je je hele eetkamer tweedehands kopen. Tweedehands artikelen kosten vaak tot meer dan 50% minder dan nieuwe artikelen. Om dit te weten hoef je niet te budgetteren. Het is te allen tijde aan te raden om eerst na te gaan of je je verlanglijstje niet gewoon tweedehands kan terugvinden. Het is goed voor het milieu en je portemonnee!

Vergelijk & onderhandel

Het nadeel bij tweedehands is dat niet alles splinternieuw is. Vind je reeds gebruikte spullen maar niks? Dan de knoop snel doorgehakt om alsnog nieuwe eetkamer toebehoren te kopen. Als je dit doet is het van belang om goed te vergelijken in fysieke winkels of online. Sommige eettafels kunnen bij verschillende winkels tot wel € 150 verschillen in prijs. Dankzij de komst van het internet kan je makkelijk online vergelijken. Wat je nog kan proberen is je schaamte aan de kant zetten en proberen onderhandelen! Een nee heb je een ja kan je krijgen! Het is het proberen waard om een betere prijs te krijgen.

Recycle & DIY

Soms helpt het recycleren van je huidige materialen in de eetkamer al een hoop om je eetkamer er toch makeover waardig uit te laten zien. Schuur je oude eiken tafel op en geef ze een likje moderne verf. Dit zorgt meteen voor een hele metamorfose! Passen je stoelen er niet meer bij? Geen zorgen, je kan ze zelf tweedehands verkopen of er ook een DIY project van maken. Wie weet vind je ergens een leuk nieuw stofje om ze goedkoop te overtrekken. Je kan trouwens ook meubilair maken van pellets en zelf creatief aan de slag gaan door je eigen decoraties te maken. Ben je een echte handige harry? Dan kan je het wagen om zelf je eetset te maken!

Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.