De montage van een traplift - Goedkoop.be

De montage van een traplift

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Voor personen die slecht ter been zijn, kan traplopen een grote uitdaging zijn. Hierdoor worden de bovenste verdiepingen van de betreffende woning nauwelijks in gebruik gesteld. Dat is zonde! Men betaalt immers een hoop geld voor deze ruimtes. Gelukkig is er een product op de markt gekomen dat verandering brengt in deze situatie: de traplift.

Een traplift is een railsysteem dat aan de trap bevestigd wordt. Het systeem is voorzien van een motorunit en een zitoppervlakte. De bewoner kan hierop plaatsnemen en probleem- en risicoloos de andere verdiepingen in huis bereiken. Bent u benieuwd hoe een traplift in jouw woning bevestigd zal worden? Na het lezen van dit artikel weet u exact hoe de montage van een traplift verloopt.

Het bezoek van de monteurs

Indien u beslist om een traplift te plaatsen en te laten monteren in uw woning, zult u hoogstwaarschijnlijk een hoop vragen hebben. Hoe wordt de traplift bevestigd? Hoe lang duurt de montage? Hoe werkt een traplift? Om teleurstellingen te voorkomen en de bewoners tijdig op de hoogte te stellen, komen er, voordat de traplift wordt geplaatst, monteurs persoonlijk bij u langs. De monteurs zullen met u bespreken welke handelingen er plaats zullen vinden, zodat u op de hoogte bent van de werkwijze.

De metingen

Zodra u en de monteurs tot een overeenstemming zijn gekomen, zullen de voorbereidingen beginnen. De monteurs zullen de traplift plaatsen om na te gaan of het apparaat naar uw wens op de trap staat. De traplift kan immers op een hoop verschillende manieren bevestigd worden. De montage van de traplift verschilt namelijk per situatie en woning. In de meeste gevallen wordt een traplift langs de binnenbocht geplaatst, al is het ook mogelijk om de traplift langs de buitenbocht te bevestigen. Deze keuze hangt af welke wijze praktischer is qua ruimtegebruik bij de instap- en afstapplaats.

De montage

Indien de definitieve beslissingen zijn genomen en beide partijen tevreden zijn, zal de traplift blijvend geplaatst worden. De duur van de montage hangt af van de trap. Een eenvoudige traplift op een rechte trap is zeer snel geïnstalleerd, terwijl de plaatsing van een traplift op een trap met meerdere bochten vaak meer tijd vergt. De rail van de traplift zal in de bochten namelijk op maat gemaakt moeten worden, zodat de bochten nauwkeurig gevolgd kunnen worden en trillingen worden voorkomen en de stabiliteit van de traplift niet in gevaar wordt gebracht. De rail wordt op de traptreden en verdiepingsvloer geïnstalleerd aan de hand van steunen, waardoor de muren onbeschadigd blijven.

In de meeste gevallen duurt de montage van een traplift tussen de 4-6 werkuren, al kunnen enkele factoren invloed uitoefenen op de duur. De traplift wordt, in de meeste gevallen, aangedreven door batterijen. Sommige trapliften vereisten echter een elektriciteitsaansluiting, waardoor er bij de montage ook een gespecialiseerde elektricien van belang is. In dit geval kan de montage meer tijd in beslag nemen.

De officiële test

Zodra de traplift geplaatst is en alle bekabelingen netjes zijn weggewerkt, zullen de monteurs enkele testritten maken om zeker te zijn van hun werk. Indien de ritten probleemloos verlopen, zult u, onder begeleiding van de monteurs, een testrit maken. Hierbij zullen alle functies van de traplift aan u uitgelegd worden, zodat u niet voor verrassingen zult staan. U kunt uw mogelijke vragen stellen, zodat u altijd veilig de volgende verdiepingen in huis kunt bereiken!

Wilt u meer informatie over de traplift prijs, neem dan snel een kijkje op de website van trapliftenvergelijken.be

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.