Besparen op thuiswerken in 2023 - Goedkoop.be

Besparen op thuiswerken in 2023

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Dit zorgt echter ook voor extra kosten. Denk alleen al aan de torenhoge gasprijzen. Hoe meer er vanuit huis wordt gewerkt, hoe vaker de verwarming aangedraaid wordt. Waar deze voorheen nog wel eens uit kon blijven als iedereen naar het werk vertrok, staat de verwarming nu regelmatig de hele dag te draaien. Dat was voorheen niet zo’n groot probleem, maar levert nu veel extra kosten op. Daarnaast moet er ook een ergonomische werkplek worden gecreëerd. Inclusief ergonomische kantoormeubelen, kasten, decoraties en misschien zelfs de noodzaak om beter te isoleren binnen deze ruimte.

Kortom: thuiswerken brengt meer kosten met zich mee. En in de huidige tijd van inflatie en een lagere koopkracht is dat iets waar we niet echt op zitten te wachten. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om hierop te besparen. In dit artikel geven we enkele nuttige tips.

Kantoormeubelen

Op kantoormeubelen moet eigenlijk niet bespaard worden. Het is belangrijk dat je echt goed kunt zitten. Een mens is immers niet gemaakt om langere tijd stil te zitten. Het lichaam heeft beweging nodig om geactiveerd te blijven. Er kunnen veel lichamelijke klachten optreden wanneer het lichaam in een verkeerde houding wordt gedwongen. Daarom is het ook zo belangrijk om ergonomische kantoormeubelen te gebruiken. Deze zijn speciaal ontwikkeld om het lichaam te ondersteunen. Hierdoor ontstaat er minder lichamelijk ongemak en ben je in staat om productiever te werken.

Wil je hier toch geld op besparen? Onderzoek dan bij welke bedrijven er momenteel acties lopen. Ook op ergonomische kantoormeubelen worden er nog wel eens kortingen gegeven. Vraag jezelf daarnaast af wat je echt nodig hebt. Een ergonomische bureaustoel is het belangrijkst. Alles wat daarbij komt is alleen maar extra. Goed om prioriteiten te stellen en keuzes te maken.

Koop je de meubels op naam van jouw bedrijf? Dan kan de btw afgetrokken worden. Dat scheelt weer wat geld. Moet je verplicht een deel van jouw werkweek vanuit huis werken? Zoals is opgedragen door jouw werkgever? Dan moet hij de kantoormeubelen ook vergoeden. Vraag hier gerust naar.

Besparen op de verwarming

In deze tijd is besparen op de verwarming natuurlijk ontzettend belangrijk. Als je meer vanuit huis werkt, zal de verwarming logischerwijs ook vaker aan staan. Maar dat merk je wel in het verbruik. Probeer daarom de thermostaat zo laag mogelijk te zetten. Denk aan circa 17 á 18 graden. Dat lijkt weinig, zeker als je stilzit. Maar met een deken of een verwarmd kussen zal je weinig merken van de kou. Je kunt je hier echt op kleden. Bovendien schijnen deze temperaturen juist heel goed te zijn voor de productiviteit. Probeer het eens uit!

Besparen op apparatuur

Natuurlijk zal je ook extra apparatuur gebruiken nu je thuis aan het werk bent. Dit zorgt voor een hoger energieverbruik. Gelukkig kunnen de meeste apparaten tegenwoordig ingesteld worden zodat ze minder energie verbruiken. Daarnaast kun je ook kijken naar de kwaliteit van het apparaat. Gebruik je zeer oude apparaten? Dan loont het soms ook om te investeren in een nieuw exemplaar. Oude apparaten verbruiken immers veel meer energie dan nieuwe.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.