DIY kerstdecoratie: Zo maak je het zelf! - Goedkoop.be

Goedkope én originele kerstdecoratie, die maak je zelf!

Door
Laatste update op 0 reacties

Je bent al helemaal klaar voor de feestdagen: de cadeautjes zijn gekocht, het menu ligt vast en jouw feestoutfit hangt al te schitteren in de kast. Oei, probleempje! Je hebt je budget al overschreden, maar je hebt het huis nog niet in een kerstjasje gestopt? Geen stress! Met wat handigheid, creativiteit en onderstaande tips wordt jouw kerstdecoratie fantastisch.

Bol wol in de kerstboom

Heb jij er al aan gedacht om kerstballen te breien? Wat een leuk idee, he! Als je een beetje kan breien is het heel gemakkelijk om volgens een patroon een bolletje te breien. Je kan er figuurtjes in maken zodat het extra origineel wordt, Arne & Carlos geven je een hoop ideetjes in hun boek.

De Nederlandse Thuisacademie toont hoe het moet:

Minder handig met breinaalden? Voor een heel speciaal effect wikkel je rond een oude kerstbal een wollen draad. Als je voldoende lijm op de oude kerstbal aanbrengt, lukt het zo. Rol de wol rond de kerstbal tot je er niets meer van kan zien. Weinig moeite voor een extra leuk effect! Bovendien kun je zo oude, niet meer hippe kerstballen een tweede leven bezorgen.

Hippe post in de brievenbus

Wat niet kan ontbreken in de feestperiode zijn natuurlijk kerstkaartjes. Iedereen houdt ervan een leuk kaartje in zijn brievenbus te vinden. Je kan gemakkelijk kerstkaarten maken met weinig spullen en dus met weinig geld. Het resultaat zelf is niet alleen tof, maar ook het maken van de kaartjes is op zijn minst een fijne bezigheid te noemen. Zeker als het buiten toch maar bar en kil is.

Klassieke kerstsfeer

Met wat karton, verf, stempels en touw kom je al heel ver als je een kerstkaartje wilt maken. Neem enkele kartonnen vellen in mooie kerstkleuren en plak deze boven elkaar zodat je het randje nog ziet. Met wat verf kan je bijvoorbeeld een kerstboom tekenen en een leuke stempel maakt het geheel nog mooier. Een touwtje met een belletje vormt de nodige final touch. Ziezo, jouw kerstkaart is al klaar!

Washitape doet wonderen

Voor moderne kerstkaartjes kan je Washitape gebruiken. Deze tape is bedrukte papertape die makkelijk scheurbaar is en die je in allerlei kleuren en motieven kan kopen. Je kan bijvoorbeeld een kerstboompje maken met washitape door enkele velletjes boven elkaar te plakken. Of maak een slingertje door vlagjes te maken uit washitape en deze rond een touwtje te wikkelen. Experimenteer er maar op los, je hebt gegarandeerd een mooi en goedkoop resultaat.

Shop nu de leukste washi tape!

Kaartjes op beklede canvas

Als jij kerstkaartjes verstuurt, krijg je er ongetwijfeld een heleboel terug. Waar hang jij je kerstkaartjes meestal op? Zet je ze op een oude schouw of hang je ze aan een lintje? Misschien wordt het dan toch eens tijd voor vernieuwing.

Kies voor een beter alternatief: een canvas waar je al je kaartjes kan groeperen. Als je tijdens de feestdagen even een saai schilderij van de muur haalt, kan je deze canvas daar even in de plaats hangen.

Natuurlijk is een canvas maar heel gewoontjes, tijd dus om hem te pimpen. Kies een leuk kerststofje uit. Span dit stofje over de canvas en niet het simpelweg vast aan de achterkant. Heb jij geen nietjespistool? Duimspijkers houden de stof net zo goed strak op zijn plaats. Neem vervolgens wat lintjes en span deze ook over de canvas. Nu kan jij al je kaartjes met een wasknijpertje vasthangen.

Glinsterende verrassing in de sneeuwbol

Heb jij kinderen? Dan is het heel leuk om samen een sneeuwbol te knutselen. Met een oud potje van groentjes of confituur, wat glitters en wat klei is het zo gemaakt. Eerst en vooral moet je iets knutselen om in de kerstbol te zetten. Je kan bijvoorbeeld een kerstboompje uit klei maken. Of je koopt een kerstfiguurtje, zoals een kerstboom, sneeuwman of een ander winters tafereel.

Vervolgens neem je wat water en giet je dit in het propere glazen potje. De glitters strooi je er al meteen bij. Roer even en schep alle glitters die blijven drijven eraf met een lepeltje. Plak daarna je kleien figuurtje op het deksel van het potje en draai het erop zodat er geen lucht meer inzit. Zo, jouw sneeuwbol kan schitteren op de schouw!

Met dit filmpje doe je extra inspiratie op:

Hoe zorg jij voor originele kerstdecoratie, zonder je bankrekening te plunderen?

Bronnen: Christmaholic.nl, kreamade.blogspot.be, Green Your Day

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.