3 tips om geld te besparen op je nieuwe gietvloer - Goedkoop.be

3 tips om geld te besparen op je nieuwe gietvloer

Richard
Door Richard
0 reacties

Loop jij al een tijdje met het idee om een nieuwe gietvloer te laten leggen thuis? Dan is dat natuurlijk een flinke uitgave. Hoewel de gietvloeren van epoxywinkel natuurlijk qua kwaliteit en prijs optimaal zijn, willen we wel graag aanvullend een aantal handige tips met je delen, zodat je kunt besparen op de aankoop van je nieuwe gietvloer. Ook wanneer je kiest voor epoxywinkel zijn er namelijk wat dingen waardoor de prijs lager kan uitvallen dan je in eerste instantie misschien zou verwachten. Reden genoeg dus om deze tips even rustig door te lezen en op je in te laten werken.

Vergelijk verschillende leveranciers

Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers voordat je een definitieve keuze maakt. Hierdoor krijg je een goed beeld van de marktprijs en kun je potentiële verschillen in prijs en kwaliteit ontdekken. Zo kun je uiteindelijk de beste deal vinden die past binnen jouw budget. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar eventuele acties die leveranciers aanbieden. Houd hun websites en sociale media in de gaten om geen enkele kans op extra korting te missen! Dus ga je binnenkort een gietvloer van epoxy giethars kopen, dan is het zeker de moeite waard om eens bij meerdere partijen een offerte op te vragen.

Kies voor een effen kleur

Gietvloeren zoals een epoxyvloer zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en ontwerpen. Hoewel het natuurlijk best verleidelijk kan zijn om te kiezen voor een uniek en opvallend patroon, kan dit de kosten aanzienlijk verhogen. Een effen kleur is vaak iets voordeliger. Bovendien heeft een effen gietvloer een tijdloze uitstraling en kun je deze eenvoudig combineren met verschillende interieurstijlen. Mocht je toch graag wat variatie willen, dan kun je altijd kiezen voor een klein accent in een andere kleur. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je kiest voor een opvallende kleur, het een stuk lastiger wordt om te veranderen van stijl. Kies je wat tijdloos, dan kun je vaak met een paar aanpassingen qua accessoires al een enorm verschil maken. Heb je een opvallende kleur gietvloer, dan is dit natuurlijk veel lastiger.

Doe zelf alvast wat voorwerk

Hoewel gietvloeren vaak door echte vakmensen worden geplaatst, kun je mogelijk zelf enkele voorbereidende taken uitvoeren om kosten te besparen. Denk hierbij aan het verwijderen van meubels, vloerbedekking of oude vloer. Door deze klusjes zelf te doen, bespaar je op arbeidskosten. Uiteraard is het belangrijk om dit alleen te doen als je beschikt over de juiste kennis en tools. Bij twijfel is het altijd verstandig om een vakman te raadplegen om problemen tijdens het installatieproces te voorkomen. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks de ondervloer dusdanig beschadigd hebt dat de kosten voor reparatie hoger uitvallen, dan wanneer je dit had laten doen door een vakman. Nu kan er niet zo heel veel verkeerd aan gaan, maar is het wel belangrijk dat je weet wat je doet. Bij twijfel kun je dus beter niets doen en het overlaten aan de mensen die er wel verstand van hebben.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.