Beter slapen dankzij deze 5 tips - Goedkoop.be

Beter slapen dankzij deze 5 tips

Richard
Door Richard
0 reacties

Ben jij het beu om elke avond schaapjes te tellen en uren te woelen en draaien in bed vooraleer je in slaap valt? Dat is niet vreemd, een slechte nachtrust werkt namelijk snel op ons humeur waardoor we overdag moe en prikkelbaar zijn. Dankzij deze vijf eenvoudige maar effectieve tips slaap jij vannacht als een roosje en kan je eindelijk afscheid nemen van die slapeloze nachten.

1.  Creëer een vaste bedtijd routine

Wij mensen houden van regelmaat en dat is voor ons lichaam niet anders. Idealiter ga je dus best elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed en sta je ook op hetzelfde tijdstip weer op, ook in het weekend. Voordat je onder de lakens kruipt kan het bovendien helpen om jezelf even te doen ontspannen. Neem bijvoorbeeld een warm bad, lees een boek, doe een paar ademhalingsoefeningen,...

2.  Zorg voor een comfortabele slaapomgeving

Als je goed wilt slapen is een comfortabele slaapomgeving van groot belang. Investeer dus eens in een matras en een hoofdkussen van goede kwaliteit, die passen bij je slaaphouding. Zorg er bovendien voor dat je slaapkamer koel, stil en donker is. Heb je toch last van geluidsoverlast in je kamer? Draag dan oordopjes, die kunnen het geluid nog een pak dempen.

3.  Beperk stimulerende middelen voor het slapengaan

Wat je eet en drinkt in de uren voor het slapengaan kan een grote impact hebben op je slaapkwaliteit. Probeer daarom ‘s avonds het gebruik van middelen zoals cafeïne, nicotine en dergelijke te beperken tot een minimum. Hoewel je misschien denkt dat alcohol je slaperig kan maken, kan het je slaap later in de nacht verstoren. Beperk dus ook je alcoholgebruik voor het slapengaan. In plaats daarvan kies je beter voor een lichte snack of een warm kopje kruidenthee om jezelf te kalmeren en je lichaam voor te bereiden op een goede nachtrust!

4.  Opgeruimd staat netjes

Probeer je slaapkamer altijd netjes en opgeruimd te houden. Zo zal je er veel sneller rustiger worden en kan je niet met allerlei prullaria bezig zijn. Dek je bed ‘s ochtends altijd mooi op zodat je ‘s avonds weer in een net bed kan gaan slapen. Mooi beddengoed kopen kan je in verschillende woonwinkels of online.

5.  Beweeg voldoende overdag

Door overdag voldoende te bewegen, zal je ‘s nachts weer wat beter kunnen slapen. Probeer daarom elke dag minstens 30 minuten matige lichaamsbeweging te krijgen, zoals wandelen, fietsen of yoga. Let er wel op dat je net voor het slapengaan geen intensieve trainingen meer doet. Die zorgen namelijk weer voor een adrenalinestoot en dat is niet bevorderlijk om rustig te worden.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.