Deze planten overleven gemakkelijk de winter - Goedkoop.be

Deze planten overleven gemakkelijk de winter

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Je wilt zó graag lekker veel planten in huis. Maar blijkbaar is het je niet gegund, want iedere plant die je in huis haalt, overleeft de eerstvolgende winter niet. Je hebt alles al geprobeerd: meer water, of juist minder, een andere plek in huis, andere grond, een grotere pot, tegen ze praten… Niets lijkt te helpen.

Totdat je dit artikel las, want hierin bespreken we vijf planten die oersterk zijn en die het in ieder huis zouden moeten kunnen redden, ook als je geen groene vingers hebt!

1. De ‘onsterfelijke’ Aloë vera

De Aloë vera-plant staat al eeuwenlang bekend om haar heilzame en medicinale werkingen. De plant bestaat voor 99 tot 99,5% uit water. In het overige deel zijn zo’n 75 verschillende effectieve stoffen te vinden, waaronder de vitamines A, C en E, enzymen, vetzuren en mineralen. De plant wordt vandaag de dag dan ook nog steeds gebruikt als medisch hulpmiddel, onder andere voor huidaandoeningen en als ontsmettingsmiddel bij wondjes en brandwonden. Deze ‘plant van de onsterfelijkheid’, zoals de Egyptenaren hem noemden, is dus niet alleen goed om in huis te hebben tegen allerlei kwaaltjes, het is bovendien doodeenvoudig om hem te onderhouden. Hij kan wel tegen een stootje en overleeft bijna alles, ook een weekje met wat meer of minder water.

2. Sanseveria: dé plant voor in je slaapkamer

De Sanseveria, ook wel Vrouwentong genoemd, is één van de makkelijkste planten om voor te zorgen. Niet alleen is deze vetplant gemakkelijk in onderhoud, hij zuivert ook nog eens de lucht in je huis. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze mooie kamerplant nog een bijzondere eigenschap. Om waterverlies tegen te gaan zijn de ‘huidmondjes’ van de plant overdag gesloten. ’s Nachts echter openen ze zich en vindt er fotosynthese plaats. Waar de meeste planten alleen overdag CO 2 opnemen en zuurstof opnemen, doet de Sanseveria dit dus ‘s nachts, waarmee het de ideale plant is voor in je slaapkamer!

3. De stoere en stabiele cactus

Een cactus is letterlijk niet kapot te krijgen en is al jarenlang bij velen favoriet. Als ze zelfs in de barre omstandigheden van een woestijn kunnen overleven, dan kunnen ze de meeste huiskamers en vergeetachtige eigenaren ook wel aan. Cactussen zijn er in allerlei soorten en maten, maar voor iedere cactus luidt hetzelfde devies: hoe minder water, hoe beter. Ga dus voor jouw favoriete variant (paars, lang, stekelig of ieniemienie) en geniet van al zijn prikkende pracht!

4. De luchtige Tillandsia

De laatste jaren zijn luchtplantjes als de Tillandsia razend populair geworden. Niet gek ook: deze plantjes hebben geen wortels en kunnen op eindeloos veel manieren ingezet worden om je huis een beetje mooier te maken. Wat dacht je van hangend in een glazen bol, of potsierlijk op een mooie zelfgemaakte houder? De plant is niet alleen bijzonder mooi, hij heeft ook heel weinig onderhoud nodig. Dompel ‘m eens in de tien dagen in een badje met water of besproei ‘m af en toe met water en hij kan er weer tegen.

5. Graslelie

Ook deze plant vraagt helemaal niet veel van z’n ‘baasje’, al gedijt de plant het beste op een lichte plek. Deze plant is dan ook vaak te vinden op kantoren, maar ook in de meeste studentenhuizen doet hij het goed. De plant is bovendien een echte luchtzuiveraar en kan ook nog eens gemakkelijk vermeerderd worden: altijd handig voor als je nog een cadeautje voor je schoonmoeder nodig hebt!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.