De 5 grootste verlichting trends van 2019 - Goedkoop.be

De 5 grootste verlichting trends van 2019

Laurens
Door Laurens
0 reacties

De zestigste editie van Batibouw is goed op weg om het huidige bezoekersrecord van de tabellen te vegen. Vorig jaar lokte de beurs al zo’n 285.000 bezoekers, al is de prognose voor dit jubileumjaar nog gunstiger.

Dit jaar staat het thema verlichting meer dan ooit centraal. Zo voorziet Batibouw met “Light Avenue” een interactieve ruimte waar je eindeloos kan experimenteren met verschillende verlichtingsmogelijkheden.

Kan je er dit jaar niet bij zijn maar ben je toch op zoek naar goedkope en innovatieve verlichtingsmogelijkheden voor in huis? Wij zetten alvast de grootste verlichting trends van 2019 voor jou op een rijtje!

Art Deco

De roerige jaren twintig zijn helemaal terug van weggeweest. Van strakke gouden trapleuningen, tot golvende gewelven en geometrisch afgelijnde zitstoelen, iedereen wil tegenwoordig wel een vleugje Art Deco in huis. Daarom hoeft het niet te verwonderen dat deze trend zich ook voortzet in de binnenhuisverlichting.

Zo zijn vooral de bovengrondse koperen armaturen momenteel erg in trek. Mits het gebruik van passende gloeilampen, creëer je hiermee al gauw een warme en gezellige sfeer in huis. Dé perfecte omkadering om achteruit te zakken in je zetel met een Moscow Mule in de hand!

Enkele toppers onder de  Art Deco-lampen zijn de Absinthe Rimba Zwart en Absinthe Rimba Goud. Leuk weetje! Bij DM Lights krijg je nu 30 % korting op deze modellen. Ook de klassieke groene bankierslamp die je tegenkomt in films als Harry Potter maakt zijn terugkeer op het grote interieur toneel.

De jaren twintig effenden het pad voor de modernistische stroming. Het is dus geen wonder dat we er in 2019 nog onze mosterd halen!

Natuurlijke lampen

Wegens het aanhoudende succes zet de natuur/urban jungle-trend zich dit jaar onverminderd voort.  Deze lampen zijn gemaakt van alles wat moeder natuur te bieden heeft. Van natuursteen tot bamboe, met een natuurlijke lamp waait er sowieso een frisse wind doorheen je woonkamer.

Bovendien is dit het uitgelezen moment om een natuurlijke lamp te kopen. Veel interieurwinkels lanceren naar aanleiding van Batibouw speciale acties. Zo haal je nu al een landelijke rieten hanglamp in huis voor maar € 69,95!

Maar het meest gewilde item op de markt blijft toch de houten Scandinavische tafellamp. Vederlicht en simpel in zijn eenvoud. Het ideale hebbeding voor op je bureau!

Industrieel minimalisme

Wie industrieel zegt, die denkt al gauw aan de woorden koud en ongezellig. Dit is echter een misverstand, want een eenvoudige en lineaire stijl draagt net bij tot de knusheid van je woonst. Het is daarom geen wonder dat het industrieel minimalisme ook zijn weg gevonden heeft naar de verlichtingsmarkt.

Het uithangbord van deze minimalistische stroming is natuurlijk de klassieke TL-lamp. Met de opkomst van de minimalistische stroming, begonnen veel lampen- en interieurwinkels variaties te maken op de klassieke uitgave. Van ecologische tot gekleurde versies, het aanbod is tegenwoordig oneindig. Zo geniet je bij Gloeilamp Goedkoop overigens van kortingen tot 50 % op dit moment. 

Glazen gloeilampen

In het kielzog van de minimalistische stroming groeit ook de populariteit van de glazen gloeilampen. Door gloeilampen een nieuwe bestemming te geven, bijvoorbeeld door ze als kroonluchter te gebruiken, geef je meteen een design toets aan je interieur.

Vroeger had de gloeilamp de reputatie schadelijk voor het leefmilieu te zijn. Maar in recente jaren zijn er tal van inspanningen gedaan om de lamp ecologischer te maken. Het is daarom niet verwonderlijk dat de glazen gloeilamp terug trending is! Zeker omdat je bij shops als Ledshop Groenovatie geniet van reducties tot 70 %.

Slimme kroonluchters

Dit jaar maken ook de slimme kroonluchters hun opwachting. Dit zijn bovengrondse armaturen die je kan bedienen via smartphone of tablet. Zo bepaal je zelf met een druk op de knop de kleur en intensiteit van het licht.

Light Gallery en DM Light zijn gerenommeerd op vlak van slimme verlichting en bieden ook vaak de scherpste prijzen aan. In het digitale tijdperk is het slechts een kwestie van tijd eer iedere woonkamer aangesloten is op het internet. Wees dus een stapje voor op de rest en kies voor slimme verlichting!

Over de auteur

Laurens

Als kotstudent in Leuven ging ik altijd op zoek naar de scherpste deals. Van superpromo's in de lokale fakbar tot kortingen in restaurants, niets ontglipte aan mijn alziend oog! Daarom deel ik mijn expertise graag met jou, want ondanks mijn lengte sta ik garant voor korting! 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.