Zo kies je het juiste bed - Goedkoop.be

Zo kies je het juiste bed 

Richard
Door Richard
0 reacties

Op enig moment moet je een nieuw bed aanschaffen. Soms omdat je toe bent aan een nieuwe, anderzijds omdat je toch gaat verhuizen. Alleen hoe kies je nou het juiste bed voor jezelf, maar ook voor je kinderen? We zetten een aantal tips op een rijtje voor je, zodat je hopelijk lang kunt genieten van het bed dat je kiest.

De slaapkamer grootte bepalen

Allereerst moet je weten hoeveel ruimte je hebt voor jouw bed. Je kunt wel een tweepersoonsbed willen, maar in de praktijk moet dat ook passen. Ga daarom eerst de slaapkamer opmeten. Zorg wel dat je meet op de plek waar je bed moet komen te staan. Anders past het straks nog niet in de praktijk, omdat je de indeling hebt veranderd.

Ben dus eerst zeker van de indeling van de slaapkamer en ga daarna meten hoeveel ruimte je overhoudt voor je bed. Vind je je bed echter veel belangrijker dan je kledingkasten? Of heb je nog een aparte kastenkamer? Dan kun je natuurlijk wel prioriteit geven aan jouw bed.

Houd er wel rekening mee dat je nog om je bed heen moet kunnen lopen. Dat is ook wat prettiger met schoonmaken, en dat je rust creëert in jouw slaapkamer.

Een bed voor elke fase

Meestal beginnen je kinderen met een eenpersoonsbed. Dat is prima tot de tijd dat ze gaan puberen. Op dat moment zouden ze graag een tweepersoonsbed willen. Dat eenpersoonsbed kun je dan in het ideale geval weer voor het volgende kind in huis gebruiken, naar de logeerkamer verhuizen of verkopen.

Een tweepersoonsbed is een goede investering, omdat zo’n bed jarenlang meegaat. Vaak nemen ze die ook mee als ze hun eerste huurhuis krijgen. Gaan ze op kamers wonen? Dan is dat vaak een lastiger verhaal. Ze hebben vaak minder ruimte, waardoor een tweepersoonsbed moeilijk zal passen.

In dat geval zijn twijfelaar bedden heel ideaal. Deze bedden zijn 120 x 200 cm en zitten tussen een eenpersoons- en tweepersoons bed in. Door de afmetingen van een twijfelaar, kun je deze in vrijwel elke kamer kwijt. Daarom zijn deze bedden ook heel ideaal voor tieners en pubers, die toch net een groter bed willen.

De slaapkamer stijl

Uiteraard moet een bed wel passen bij de stijl van jouw slaapkamer. Heb je alles wit? Dan is een grijs bed, misschien niet wat je zoekt. Een roze bed, komt daar bijvoorbeeld weer veel mooier in uit. Houd je van houttinten? Dan wil je misschien ook een bed in die stijl.

Houdt dus rekening met de andere materialen en kleuren in de kamer. Aan de hand daarvan kun je een betere keuze maken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je je hele kamer wil verbouwen. In dat geval, wil je misschien wel jouw kamer afstellen op jouw bed.

Gaat het om een slaapkamer van de kinderen? Laat ze dan vooral kiezen wat ze mooi vinden. Bezoek verschillende beddenwinkels om genoeg inspiratie op te doen. Dan kunnen ze ook meteen de bedden testen. Een perfect uitje voor de weekenden en de vakanties.

Een bed samenstellen

Als je voor een kinderkamer een bed uit gaat zoeken, dan heb je aan het bed zelf vaak genoeg. Ga je op een oudere leeftijd naar bedden kijken? Dan heb je wat meer zaken om rekening mee te houden. Een kant-en-klaar bed is vaak niet voldoende. Je hebt vaak een ander matras nodig, door rugproblemen of andere klachten. Bovendien wil je misschien ook nieuwe lakens, overtrekken en kussens erbij.

Als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed alles meteen vervangen en nieuw aanschaffen. Wellicht dat je nachtkastjes ook wel toe zijn aan vervanging.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.