Goedkope tips om jouw woonkamer te pimpen! - Goedkoop.be

Goedkope tips om jouw woonkamer te pimpen! 

Richard
Door Richard
0 reacties

Haal leuke prints en kleuren in huis

Kleur is wel een belangrijke factor, wanneer je meer gezelligheid in huis wil creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een muur te schilderen, zodat de kleur er meteen uitspringt. De muur hoeft natuurlijk niet een effen kleur te hebben, printjes zorgen natuurlijk ook voor heel wat gezelligheid. Fotobehang is dan bijvoorbeeld ideaal. Zo heb je een print op de muur en kleur in huis, samen zorgt dit voor veel sfeer en gezelligheid.

Prints en kleur kun je natuurlijk ook op andere manieren in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan meubels in bepaalde kleuren of prints. Een panterprint fauteuil kun je bijvoorbeeld weer leuk combineren met hele basic meubels. Dan wordt het niet te druk, houd je de balans in huis, maar heb je toch die print en kleur.

Vind je veel kleur en prints te druk overkomen? Dan kun je er ook voor kiezen om het subtieler aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een groot schilderij ophangen of juist wat meerdere kleinere posters in verschillende formaten. Die verschillende afmetingen zorgen voor een leuk en speels effect, wat ook weer gezelligheid creëert.

Zoek een leuk vloerkleed

Met een vloerkleed haal je ook meteen meer sfeer in huis. Veel vloerkleden hebben een fluffy uitstraling, wat ook een gevoel van warmte geeft. Daarnaast heeft een vloerkleed meer voordelen. Zo’n kleed is natuurlijk ideaal voor de koudere dagen, want je hebt nooit meer last van koude voeten. Ook voor kindjes is het fijn om op te spelen bijvoorbeeld. Of wat dacht je van kindjes die gaan kruipen? Zo’n kleed is tenminste lekker zacht, ook als ze vallen.

Haal meer accessoires in huis

Accessoires maken je huis af. Voor wat voor accessoires je kiest is natuurlijk aan jou. Veelvoorkomende accessoires zijn bijvoorbeeld persoonlijke foto’s, vazen, kandelaars met kaarsen, leuke beeldjes, geurkaarsen en tafel boeken. Ook lampen kunnen als accessoires worden gezien, ook al hebben ze daarnaast nog een andere functie.
Ook met een lamp kun je weer meer kleur/prints in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan een lampenkap met panterprint of juist met een leuke kleur.

Daarnaast zijn kussentjes en kleedjes op de bank natuurlijk fijne accessoires voor in huis. Bovendien stralen deze accessoires ook warmte en gezelligheid uit. Een bank vol met kussens en kleedjes is veel uitnodigender dan een kale bank toch? Dat komt echt door die fijne uitstraling.

Kleurtje op de deur

Iedereen heeft het natuurlijk altijd over het schilderen van de muren. Maar, hoeveel deuren hebben we wel niet in huis? Eentje naar de woonkamer, wellicht nog een naar de trap en misschien een naar de kelderkast of het opberghok. Door die deuren een ander kleurtje te geven, creëer je natuurlijk ook meteen een hele andere sfeer in huis. De kleur valt wellicht minder op, dan wanneer je een lange muur verft.

Twijfel je over het schilderen van je deuren? Denk dan eens na over andere deurkrukken. Door je oude deurkrukken te vervangen, krijgen je deuren meteen een andere uitstraling. Welke uitstraling ze krijgen, ligt uiteraard aan de deurkruk die je kiest en de kleur van de deur.

Balans is de norm

We hebben nu natuurlijk een hele hoop tips genoemd om je huis zo voordelig mogelijk op te pimpen. Je hoeft dus echt geen nieuwe meubels aan te schaffen, want door kleine aanpassingen creëer je al snel meer sfeer en dus meer gezelligheid. Balans is natuurlijk wel altijd de norm, want zo zorg je ervoor dat je huis een rustige uitstraling heeft. Balans creëren doe je voornamelijk door het combineren van bepaalde kleuren. In veel huishoudens komt wit bijvoorbeeld sterk naar voren in meubels en muren. Door daar een of twee kleuren aan toe te voegen, creëer je meteen meer gezelligheid. Die kleuren kun je op de muur aanbrengen, maar ook in de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan het vloerkleed en de kussens in die kleur. Maar, ook de kaarsen en vazen op tafel en de fotolijsten aan de muur.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.