Budget Bruiloft: Goedkoop trouwen doe je zo! - Goedkoop.be

Budget Bruiloft: Goedkoop trouwen doe je zo!

Door
0 reacties

Heb jij onlangs volmondig “ja ik wil met je trouwen” gezegd? Dan ben je nu waarschijnlijk bezig met de trouw van je dromen te plannen. Maar de kosten die daarbij komen kijken zijn minder aantrekkelijk natuurlijk. Je komt al snel aan een kostenplaatje van 15.000. Geen paniek! Wij zijn hier om je te helpen en geven je enkele belangrijke tips hoe je goedkoop kunt trouwen.

Locatie

We gaan beginnen bij het begin en dat is natuurlijk de locatie waar je gaat trouwen. Een kasteel, een beachbar, een hoeve … Het zijn allemaal voorbeelden van prachtige trouwlocaties, maar natuurlijk hangt daar wel een enorm prijskaartje aan. Hoe kan je deze kosten verminderen? Vraag eens rond bij familieleden met een prachtige tuin of je het feest bij hen mag geven. Of misschien heb jij zelf wel een tuin die groot genoeg is om als trouwlocatie te dienen!

Denk er natuurlijk wel aan dat je voldoende faciliteiten moet hebben als je geen trouwlocatie huurt. Beschik je over voldoende toiletten? Of moet je die gaan huren als je het feest jouw tuin laat doorgaan? Heb je genoeg plaats in de keuken als je een professioneel team inhuurt om voor het eten te zorgen of maak je het eten zelf? Soms komt het goedkoper uit door het huren van een locatie, afhankelijk van hoe je jouw trouw wilt aanpakken. Nodig je enkel een paar mensen uit, kan je veel zelf doen. Is het een trouw met een grote kring, dan houd je best verschillende locaties in de gaten die trouwpakketten aanbieden.

Goedkope trouwringen

Trouwringen, het symbool van verbondenheid, zijn niet weg te denken bij een huwelijk. En duur hoeven deze juwelen niet te zijn! Om aan goedkope trouwringen te geraken, kan je naar de juwelier gaan en vragen of hij oude ringen kan laten omsmelten. Of misschien heb je wel een hele hoop juwelen thuis onaangeraakt liggen, die kan je natuurlijk ook gebruiken om goedkope trouwringen van te maken. Een andere originele optie wat tegenwoordig vaker gedaan wordt, is om je trouwringen te laten tatoeëren. Zo een kleine tatoeage kost je bijlange niet zo veel als gloednieuwe trouwringen!

Trouwjurk

Een prachtige mooie lange witte jurk dragen op je trouwdag is iets waar ieder meisje van droomt. De vraag is natuurlijk wat je wilt uitgeven aan een jurk die je maar één enkele keer in je leven draagt. Wees creatief! Ken jij iemand, die handig is in het retoucheren van kleren of kleren kan maken, vraag dan eens of deze persoon jouw trouwjurk wilt maken voor een mooi prijsje. Zo zal jij een unieke creatie van jezelf rondlopen op de mooiste dag van je leven! Ben jij niet in het bezit van een creatieve ziel? Bekijk dan eens welke trouwjurken je tweedehands kan kopen, je geeft er een jurk een tweede leven mee en betaalt er stukken minder voor.

Enkele kleine tips om te besparen op je trouwdag

  • Fotograaf: In jouw vrienden- of familiekring zit er altijd iemand met een passie voor fotografie. Geef deze persoon de kans om zijn of haar talenten te bewijzen op je trouwdag.
  • Do-it-yourself: Van de uitnodigingen tot de decoratiestukjes op de tafel, veel kan je zelf maken. Er zijn talloze websites die je ideeën geven over hoe je jouw trouw zelf ineen kunt steken.
  • Muziek: Ken je iemand de muziekmicrobe die toevallig een bandje heeft of voor dj kan spelen? Vraag dan eens wat deze persoon voor jou kan betekenen op je trouw. Misschien zit er wel een verdere muziekcarrière in!
  • Catering: Ga voor hapjes en snacks in plaats van een gangenmenu of kies voor een barbecue als je jouw trouw in de zomer plant.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.