Goedkoop mijn Bitcoins opslaan: hoe doe ik dat? - Goedkoop.be

Goedkoop mijn Bitcoins opslaan: hoe doe ik dat?

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Wie investeert in cryptomunten, dient deze munten ergens te bewaren. Dat kan op verschillende manieren, maar uiteraard wil je dat zo goedkoop mogelijk doen. Houd er echter rekening mee dat besparen op beveiliging niet altijd een goed idee is. Daarom is een hardwarewallet aan te raden. Als je je liever niet druk maakt om dergelijke beveiligingszaken, hebben we ook een goed en goedkoop alternatief.

Goedkoop een hardwarewallet aanschaffen

Eenmaal je van plan bent om meer dan 250 euro aan Bitcoins op te slaan, is een hardwarematige wallet eigenlijk altijd aan te raden. Dergelijke wallets bieden extra veiligheid en zijn heel gebruiksvriendelijk. Ze zijn niet complexer dan het gebruik van de kaartlezer van de bank en bovendien zijn ze relatief goedkoop. Er zijn verschillende voorbeelden van hardwarematige wallets die je kan gebruiken. Veruit de populairste keuze is de Ledger Nano X. De Ledger Nano X is een hardwarewallet uit Frankrijk en biedt een heel geavanceerde interface. De Ledger Nano X is op het moment van schrijven voor 149 euro te koop bij bol.com, Coolblue en Amazon.nl.

Er is ook een goedkopere versie te verkrijgen, de Ledger Nano S. Het grote verschil is de opslagcapaciteit: de Nano X heeft tien keer meer opslagcapaciteit. De Ledger Nano S is op dit moment voor ongeveer 60 euro te verkrijgen bij Coolblue en bol.com. Over het algemeen vind je bij deze webshops de scherpste prijzen voor hardwarewallets, maar prijzen vergelijken blijft natuurlijk belangrijk.

Er zijn verschillende manieren om te besparen bij bol.com en Coolblue. Je kan bijvoorbeeld je airmiles inzetten om korting te claimen bij bol.com. 200 airmiles leveren 1 euro korting op. Daarnaast zijn er talloze sites waarmee je cashbacks kan claimen bij bol.com en Coolblue. Een voorbeeld van zo'n website is ShopBuddies. De cashback bij bol.com kan oplopen tot wel 4%.

Extra goedkoop een softwarewallet gebruiken

Bij beperkte investeringen kan je ook een goedkope softwarewallet overwegen. Een softwarewallet is software die je op je smartphone of computer installeert. Je dient de software zelf te downloaden en te installeren. Nadien krijg je de vraag om een zogeheten recovery seed in te stellen, een wachtwoord dat bestaat uit twaalf woorden. In noodsituaties krijg je dan opnieuw toegang tot je cryptomunten. Deel deze twaalf woorden nooit met anderen en bewaar ze veilig. Voorbeelden van goede softwarewallets zijn Exodus, Electrum en Mycelium.

Een softwarewallet heeft het voordeel dat het gratis kan worden gebruikt. Daarnaast is het enorm gebruiksvriendelijk. Het nadeel is dat het minder veilig is dan een hardwarewallet. Experts raden daarom het gebruik ervan af bij grote investeringen. Om helemaal veilig te zijn, adviseren ze om de genoteerde recovery seed te bewaren in een kluis, bij voorkeur in een bankkluis. Uiteraard is zo'n bankkluis ook niet goedkoop, waardoor veel mensen de voorkeur geven aan een privékluis.

Goedkope alternatieven voor een hardware- of softwarewallet

Er zijn natuurlijk nog manieren om je Bitcoins op te slaan. Zo bieden de meeste exchanges, online platformen voor de handel in cryptomunten, ook de mogelijkheid aan om de gekochte Bitcoins er te bewaren. Hoewel dergelijke exchanges heel wat beveiligingsmaatregelen treffen, is dit niet de veiligste optie.

Wil je je liever geen zorgen maken over het opslaan en beveiligen van je cryptomunten? Dan kan je ook altijd via afgeleide producten in cryptomunten investeren, bijvoorbeeld door te beleggen in crypto-CFD's. Beleggen in crypto-CFD's kan bijvoorbeeld via Bitcoin Profit (bitcoin-profit.org/nl/). Het gebruik van dit platform is 100% gratis. Op cryptowinsten wordt echter een commissie van 2% ingehouden. Betalen doe je dus enkel als je winst maakt.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.