Personenbelasting verlaging 2018: €23 → €32 extra voor jou! - Goedkoop.be

Personenbelasting België verlaagd, ook jij profiteert!

Door
Laatste update op 10 reacties

De personenbelasting, of überhaupt belasting, niemand zit erop te wachten en toch heeft iedereen ermee te maken. Goed nieuws over belastingen is schaars, maar nu eventjes niet! Jij gaat namelijk €23 tot €32 netto meer verdienen per maand vanaf januari 2018. Wie wil dat nu niet?

Wat is de personenbelasting?

De personenbelasting is het bedrag dat jij jaarlijks moet betalen aan de overheid over jouw inkomen. Alle inwoners van België betalen zo jaarlijks een bepaald percentage van het arbeidsloon aan inkomstenbelasting. Hiervoor vul je dan ook jaarlijks, meestal in juni of juli, de belastingaangifte in (deadline voor boekhouders is 27 oktober!). Hier vul je alles in over je financiële situatie en eventuele fiscale voordelen.

Waarom gaat de personenbelasting omlaag?

De regering-Michel heeft in 2015 de taxshift, of belastingverschuiving, ingezet. Hierdoor kreeg je sinds april 2016 maandelijks al tot €83 netto extra. Met de taxshift gaan de personenbelasting en de sociale bijdragen die bedrijven moeten betalen omlaag. De btw en de accijnzen gaan dan weer omhoog, aankopen worden dus duurder. Voor de echte bespaarliefhebbers en doe-het-zelvers is dit echter een groot voordeel!

Taxshift personenbelasting extra

Hoeveel krijg ik dan extra?

Het bedrag dat jij per maand extra gaat krijgen dankzij de taxshift is afhankelijk van je brutoloon. Lage lonen kunnen wel €32 per maand extra ontvangen, terwijl hoge lonen met €23 meer ook een voordeeltje meepakken. Hoe hoger je brutoloon, hoe kleiner het bedrag dat je erbij krijgt. Om een beeld te krijgen, hebben we deze illustratie voor je gevonden.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.