Tips om zo voordelig mogelijk te investeren in vastgoed - Goedkoop.be

Tips om zo voordelig mogelijk te investeren in vastgoed

Door
Laatste update op 0 reacties

Spaargeld brengt tegenwoordig niets meer op. Sterker nog, door de inflatie maak je zelfs verlies wanneer jouw spaargeld gewoon op een spaarrekening staat. Beleggen op de beurs kan dan weer risicovol zijn en daar begin je beter niet aan zonder kennis van zaken!

Investeren in vastgoed is daarentegen een vrij risicoloze manier om jouw geld te doen opbrengen. Toch als je het juiste aanpakt. Ik ging op zoek naar enkele tips om je op weg te helpen.

Investeer dichtbij huis of ga voor all-in oplossingen

Wie een appartement, huis, parking of ander type vastgoed koopt, houdt best iet of wat rekening met de locatie. Woon jij bijvoorbeeld in Limburg, koop dan geen appartement aan de zee. Toch niet als je zelf moet instaan voor het beheer en de verhuur!

In sommige gevallen wordt de verhuur echter volledig voor jou geregeld. Bij zulke all-in oplossingen hoef je veel minder rekening te houden met de locatie. Zo kan je bijvoorbeeld investeren in business hotelkamers in Zeebrugge of Kortrijk. Die worden professioneel verhuurd door gekende hoteluitbaters. Ook interessant is investeren in een hotelkamer nabij Disneyland Parijs. Stuk voor stuk toplocaties qua bereikbaarheid en vanuit toeristisch oogpunt.

In Noord-Frankrijk kan je ook business flats kopen op een locatie waar heel wat internationale bedrijven zitten en dus veel expats op zoek zijn naar een verblijfplaats. Interessant zijn bijvoorbeeld de business flats in Boulogne-sur-Mer. Holiday Suites zorgt ook hier voor de uitbating. Dit is dus weer een zorgeloze investering waar jij enkel de aankoop moet doen en voor de rest alles uit handen kan geven!

Heb jij interesse in een pand waar jij ook zelf op vakantie kan? Aan de Côte d'Azur kan je een appartement kopen waar je zelf naartoe kan wanneer je wil en dat voor de rest van de tijd verhuurd wordt door Holiday Suites, die samenwerken met o.a. TUI en Thomas Cook. Zo sla jij twee vliegen in één klap, je hebt een buitenverblijf en kan profiteren van huurinkomsten.

Verken de omgeving alvorens beslissingen te nemen

Bij de meeste bedrijven die vastgoedprojecten opstarten kan je een gratis brochure aanvragen of een adviesgesprek. Daarin kom je te weten wat de voordelen zijn en waar het vastgoed gelegen is. Om zeker te zijn dat je wel de juiste beslissing neemt ga je echter best zelf nog eens kijken naar de locatie.

Waarom? Omdat de buurt waar de flats of hotelkamers gelegen zijn natuurlijk cruciaal is. Jouw hotelkamer kan dan wel zogegegd vlakbij Parijs liggen, voor hetzelfde geld ligt die in een of andere achterbuurt waar niemand op hotel wil gaan. Dat weet je nooit helemaal zeker. Er wordt dus aangeraden om op voorhand eens te gaan kijken vooraleer je tot aankoop overgaat. Waar je natuurlijk wel van kan uitgaan, is dat regio's waar projectontwikkelaars intensief investeren quasi zeker goede locaties zijn.

Zorg voor een financiële buffer en hou rekening met je budget

Maak een bewuste keuze en denk aan je budget. Wie beginnend investeerder is begint best klein. Ga in dat geval niet voor een appartementenblok met tientallen flats maar eerder voor bijvoorbeeld een kleine studio. Een goed idee voor wie een beperkter budget heeft is investeren in een publieke parking. Bij Creaparking kan je al vanaf € 95.985 enkele parkeerplekken in een publieke parking kopen. Parkings zijn trouwens altijd een goed idee omdat de bezetting zeer hoog is. Zolang mensen met de auto rijden zullen ze namelijk ergens moeten parkeren...

Zorg bovendien dat je niet 100% van je spaarcenten in vastgoed pompt. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Het kan zijn dat er grote onderhoudswerken, herstellingen of renovaties nodig zijn. Door een financiële buffer te voorzien ben je zeker dat je nooit in de problemen komt!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.