Bitcoins kopen in België: zo werkt dat gemakkelijk (tips)! - Goedkoop.be

Cryptogids: hoe koop en verkoop je gemakkelijk Bitcoin en meer in België?

Door
Laatste update op 9 reacties

We kunnen veilig zeggen dat de cryptomarkt booming is. Steeds meer mensen investeren in Bitcoin of een andere cryptomunt in de hoop een slaatje mee te kunnen pikken. Hoe zet je eigenlijk die eerste stap in cryptocurrency? In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden om gemakkelijk Bitcoin, Litecoin, Ethereum of andere cryptocoins te kopen in België.

Let op: Investeren in Bitcoin of andere cryptocurrencies is een risico, niemand weet hoe ver de munt nog zal stijgen of zakken. Investeer daarom nooit meer geld dan je kan missen. Kom je in de problemen als je het kwijt zou geraken, doe het dan niet.

Heb je nog niet eerder Bitcoin of een alternatieve coin gekocht? Lees dan eerst ons eerdere artikel om je vragen als “Wat is Bitcoin?” te beantwoorden.

In onderstaande tabel vind je de kenmerken van vier websites waarbij je vanuit België gemakkelijk cryptomunten kan kopen én verkopen. We zullen ze hierna verder toelichten.

Embed code
Gemakkelijke cryptocurrency aanbieders in België
Gemakkelijke cryptocurrency aanbieders in België
  LiteBit AnycoinDirect BTCDirect Bitonic
Aantal verschillende cryptocurrencies 46 14 3 1
Wallet(s) aanwezig? Ja, voor 36 currencies Nee Nee Nee
Bestedingslimiet zonder verificatie €75 €100 €0 €50
Minimum besteding €50 €30 €10 0.01 Bitcoin
Betaalmogelijkheden

- Ban-contact
- SEPA
- Sofort
- GiroPay
- MyBank
- iDEAL

- Bancontact / Mistercash
- GiroPay
- iDEAL
- MyBank
- SEPA
- Sofort
-Trustpay
- Bancontact
- iDEAL
- Kredietkaart
- Bank-overschrijving
- Sofort
- GiroPay
- Ban-contact
- iDEAL
- MyBank
Verschil koop-/verkoopprijs 4% - 10% 3% - 6% 3% - 5% 3.7%
Wanneer uitbetaling bij verkoop? Op weekdagen om 11.30u en 16.30u Boven €1.000 binnen 1 uur, anders binnen 12 uur Meerdere keren per dag Op weekdagen voor 12.00u dezelfde dag
  Ontdek meer! Ontdek meer! Ontdek meer! Ontdek meer!

Bovenstaande data is verzameld op 19 december 2017, de informatie kan aan verandering onderhevig zijn.

 

Let op: Door de enorme stijging aan populariteit van de cryptomarkt, hebben de handelsplatformen momenteel te maken met extreme drukte. Het kan daarom zo zijn dat er tijdelijke maatregelen zijn genomen, zoals een verhoogde minimale besteding. Ook kan het zo zijn dat de voorraad uitverkocht is, maar dit wordt doorgaans zo snel mogelijk weer aangevuld. Kom dan over een half uurtje weer even terug. Welke en óf er tijdelijke maatregelen genomen waren, is aangegeven op de websites.

LiteBit

LiteBit BelgiëLiteBit is een Nederlands bedrijf waar je een grote verscheidenheid aan cryptomunten koopt. Daarnaast heb je hier ook meteen de optie een groot deel van deze munten op de website te bewaren in zogeheten wallets. Dit is ook het grootste voordeel aan LiteBit, de uitgebreide mogelijkheden. Wil je bovendien voor meer dan €75 kopen? Dan hoef je tot €500.61 alleen je telefoonnummer te valideren.

Daarnaast is het mogelijk om LiteBit credits te kopen, in plaats van direct te betalen voor de munten die je wilt. Het voordeel hiervan is dat je slechts één keer transactiekosten hoeft te betalen (€3 met Bancontact) en vervolgens met de aangekochte credits de munten kan kopen die je graag wil. Koop je bijvoorbeeld 4 verschillende munten, bespaar je zo €12. Bovendien heeft de website een invoerveld voor kortingscodes. Met een beetje geluk is er dus een LiteBit kortingscode beschikbaar gesteld en kan je zo een beetje korting ontvangen. Het nadeel van LiteBit is dat het verschil tussen de aan- en verkoopprijs relatief groot is in vergelijking met de concurrenten. De exacte hoogte verschilt per coin, het is echter per coin verschillend of dit komt door een hogere aankoopprijs, dan wel een lagere verkoopprijs.

Bij LiteBit is het mogelijk de volgende cryptocurrencies te kopen of verkopen:

  • Bitcoin, Bitcoin-Cash, Ethereum, Litecoin, Particl, ReddCoin, Ardor, Zcash, Navcoin, ArtByte, Stratis, Radium, NEM, Crown, ARK, OkCash, Verge, Zcoin, BitSend, Ubiq, Breakout-Stake, Gulden, Ripple, Nxt, Dogecoin, Peercoin, Vertcoin, Feathercoin, Blackcoin, Cloakcoin, Viacoin, DigiByte, Dash, Startcoin, Groestlcoin, Voxels, Monero, Lisk, Waves, Rise, Emercoin, MyriadCoin, Breakout, EthereumClassic, PIVX, Pesetacoin.

LiteBit biedt daarnaast een groot aantal wallets aan, om je cryptomunten te bewaren. Wallets zijn beschikbaar voor:

  • ArtByte, Bitcoin, Bitcoin-Cash, Bitsend, Blackcoin, Breakout, Breakout-Stake, Cloakcoin, Crown, Dash, DigiByte, Dogecoin, Emercoin, Feathercoin, Groestlcoin, Gulden, Litecoin, MyriadCoin, Navcoin, OkCash, Particl, Peercoin, Pesetacoin, PIVX, Radium, ReddCoin, ShadowCash, Startcoin, Stratis, Verge, Vertcoin, Viacoin, Voxels, Zcoin.

Koop nu bij LiteBit!

AnycoinDirect.eu

AnycoinDirect BelgiëOok bij AnycoinDirect.eu is het mogelijk meer coins te kopen dan enkel Bitcoin, momenteel zijn dat er veertien. Het biedt helaas geen wallets aan, hier zul je dus altijd zelf voor moeten zorgen. De website geeft echter voor iedere munt wel aan welke wallets aan te raden zijn.

Het verschil tussen de verkoop- en aankoopprijs is hier wel minder groot, waardoor je uiteindelijk meer overhoudt als je hier zowel koopt als verkoopt. Bovendien kan je bij AnycoinDirect.eu tot liefst €100 kopen zonder validatie van bijvoorbeeld een paspoort of telefoonnummer. Bij betaling met Giropay, Bancontact of Sofort is sms-verificatie vanaf €50 wel verplicht.

Een leuke tip is om AnycoinDirect.eu te liken op Facebook. Je krijgt zo niet alleen updates over het platform, maar verdient ook nog eens €0.25 korting op je volgende aankoop. Wie het kleine niet eert…

Bij AnycoinDirect verhandel je de volgende cryptocurrencies:

  • Bitcoin, Ether, Monero, Stratis, NEO, Ether Classic, PIVX, Litecoin, Gulden, Dogecoin, Dash, Blackcoin, Peercoin, Zcash.

Koop nu bij AnycoinDirect.eu!

BTCDirect

BTCDirect BelgiëBTCDirect is een perfect platform voor wie slechts een klein bedrag wil investeren om toch mee te doen in de ‘cryptowereld’. Je handelt hier in de drie grootste namen vanaf slechts €10. Zo kan je dus gemakkelijk investeren met je wisselgeld. Je ontvangt korting bij bestellingen boven de €25.000, waardoor het ook voor de ‘grote jongens’ een interessante partij is.

Na aanmelding wordt je account direct geactiveerd en kan je dus meteen aan de slag, bovendien biedt het bedrijf goede supportopties. Het heeft helaas geen online wallets, maar wel interessante artikelen over hoe je dit het best aanpakt. Zo ben je dus goed voorbereid.

Bij BTCDirect koop en verkoop je de volgende munten:

  • Bitcoin, Litecoin, Ethereum.

Koop nu bij BTCDirect!

Bitonic

Bitonic BelgiëBij Bitonic is het alleen mogelijk Bitcoins te kopen verkopen. Het kan hier dus bijna niet misgaan, maar je hebt helaas ook weinig keus. Voordelig is wel dat verschil tussen aankoop- en verkoopprijs relatief laag is. Dit maakt het een ideaal platform als je enkel in Bitcoin wil handelen. Het bedrijf zegt daarnaast heel snel te zijn. Het biedt de mogelijkheid voor zakelijke partijen om je klanten in Bitcoin te laten betalen in jouw webshop.

Koop nu bij Bitonic!

Wallets

Om cryptocurrency te kunnen bewaren heb je een wallet nodig. Dit is een soort digitale portemonnee van waaruit je ontvangt en verstuurt. Voor iedere munt heb je een nieuwe wallet nodig. Als je je coins niet naar een wallet stuurt die bedoeld is voor die specifieke coin, ben je ze kwijt. Houd dit dus altijd goed in de gaten. Er zijn vier soorten wallets:

Online wallet

Een online wallet is een website waar je een account maakt om jouw munten te bewaren. De wallets van LiteBit zijn een voorbeeld hiervan. Het voordeel hiervan is dat je er gemakkelijk bij kan vanuit alle soorten apparaten. Nadelen zijn dat je afhankelijk bent van de website of je erbij kan, wat als deze bijvoorbeeld gehackt wordt of als er een storing is? Doordat je bovendien geen private key krijgt is het onmogelijk je coins terug te krijgen als je bijvoorbeeld je wachtwoord kwijt bent of als de website het niet meer doet.

Software wallet

Bitcoin wallet met private keyEen software wallet is bijvoorbeeld een app op je telefoon of een programma op je computer waarin je je munten bewaart. Dit is veiliger dan een online wallet, omdat je hierbij wél een private key krijgt. Met deze private key, een speciale sleutel in de vorm van een stukje code, kan je je munten terugkrijgen wanneer bijvoorbeeld je telefoon kapot gaat of je per ongeluk het programma verwijdert. Die moet je natuurlijk wel goed bewaren, schrijf deze bijvoorbeeld op een stuk papier of maak er een foto van en bewaar deze in een kluis. Ook een software wallet kan echter in principe gehackt worden. Voorbeelden van software wallets zijn Breadwallet (Bitcoin), Loafwallet (Litecoin) of Jaxx (ondersteunt meerdere coins).

Hardware wallet

Hardware wallets zijn de veiligste manier om je munten te bewaren. Een hardware wallet is een apparaatje waarop je je munten bewaart, vaak lijken deze op USB-sticks. Doordat deze wallets je munten offline bewaren, beveiligd zijn met een wachtwoord en je daarnaast ook een private key hebt zijn deze zeer veilig. Er is immers zo gedacht aan beveiliging tegen hacken, diefstal, schade, verlies. Een hardware wallet moet je wel kopen en is daarmee een extra investering. De bekendste producent van deze wallets is het bedrijf Ledger.

Papieren wallet

Ook een papieren wallet bewaart je munten offline, maar dan, zoals de naam al zegt, op papier. Je private key en je walletadres worden zo volledig offline bewaard, waardoor hacken niet mogelijk is. Het nadeel is dat papier nat kan worden, verbranden of na verloop van tijd onleesbaar is. Bewaar het dus zeker meerdere keren op verschillende plekken.

Tips bij het kopen van cryptocurrency

We gaan logischerwijs geen advies geven over welke munten je moet kopen of wanneer. Ook wij weten immers niet wat de toekomst brengt. Toch willen we je graag enkele tips meegeven:

  • Doe onderzoek naar de munt die je wilt kopen en zorg dat je kan beargumenteren waarom dit een goede keus is. Een investering zonder argumentatie, is geen goede investering.
  • Wil je een munt kopen, kijk dan even waar deze op dat moment het goedkoopst is. Prijzen fluctueren en het is zonde als je te duur inkoopt.
  • Bang dat je te laat bent met investeren? Bedenk je dan dat je om optimaal te profiteren áltijd te laat bent als je geen professional bent, maar je nooit de laatste bent.
  • Wees geduldig. Handel niet overhaast of uit emotie en stel geen onrealistische verwachtingen. Elke stijging is mooi meegenomen en iedere munt heeft regelmatig te maken met (kleine) dalingen.
  • Het is natuurlijk leuk om nieuws over de munten die je bezit te volgen, bijvoorbeeld op forums, Facebook of Twitter. Er wordt hier echter vaak gesproken in een bepaald jargon, vaktaal. Heb je geen idee wat dat allemaal betekent? Dan vind je hier een korte gids van de meestvoorkomende begrippen!

 

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.