Geld besparen doe je met deze bespaartips! - Goedkoop.be

Je geld, dat telt: 4 bespaartips!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Deze week is het ‘De Week van het Geld’. Daarnaast is het vandaag, 15 maart, ook nog eens Internationale Consumentendag. Dat willen we graag met je vieren! We hebben daarom 4 stappen om veel geld te besparen voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek hoe je geld bespaart.

De Week van het Geld loopt van 14 tot en met 20 maart 2016 en wordt dit jaar voor de eerste keer in België gevierd. Het doel van deze themaweek is om geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar te maken.

Gedurende deze week zijn er verschillende activiteiten door heel België gepland. Die richten zich voornamelijk op besparen. Er zijn bijvoorbeeld informatieavonden en –markten georganiseerd waar je terecht kan met vragen over geldzaken.

Wij zien deze week als de ideale gelegenheid om bespaartips met je te delen. Lees ze hieronder!

1. Heb inzicht in je uitgavepatroon

Wist je dat geld besparen begint bij inzicht in je uitgavepatroon? Voor een handig overzicht zet je je maandelijkse inkomsten en uitgaven op een rijtje. Dit kan in een Excelbestand, met pen en papier of met de Huishoudagenda. Deze handige budgetplanner bevat bovendien praktische budgettips.

Als je alles duidelijk onder elkaar hebt staan, zie je direct waar je het meeste geld aan uitgeeft. Nu is het een kwestie van keuzes maken. Waar kan en wil je op besparen?

2. Beslis waar je op gaat besparen

Er zijn altijd mogelijkheden om te bezuinigen. Betaal je bijvoorbeeld veel voor bepaalde verzekeringen? Loop je polisvoorwaarden eens na en kijk of je je premie naar beneden kan brengen. Controleer of je ergens dubbel voor verzekerd bent.

Overweeg om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, telefoonaanbieder, internetprovider of energiemaatschappij. Vraag offertes aan en informeer naar aanbiedingen.

Pak je altijd de auto naar je werk? Neem eens de fiets. Zo ben je meteen gezond bezig en kan je misschien dat dure fitnessabonnement opzeggen. Overweeg om een kleinere auto te kopen. Het scheelt aanzienlijk op de maandrekening.

Dagelijks op de kleine euro’s letten scheelt ook veel in de portemonnee. Dat doe je door te shoppen met korting of bewust boodschappen te doen in de supermarkt. Lees voor meer tips het artikel ‘Tips om te besparen in de supermarkt’.

3. Zet concrete doelen op papier

Nu je inzicht hebt in waar je op gaat besparen, is het belangrijk om concrete doelen op papier te zetten. Zo voorkom je dat je terugvalt in je oude uitgavepatroon.

Maak lijstjes met benodigdheden uit de winkel. Houd je bij het shoppen aan je lijstje. Je komt dan niet voor onverwachte kosten te staan.

Loop aan het einde van de maand je doelen na. Heb je ze behaald? Stel indien nodig je doelen bij.

Blijf wel realistisch en zorg dat je jezelf niet tot het uiterste drijft. Je mag jezelf best een keer trakteren op iets lekkers uit de supermarkt of die leuke nieuwe blouse!

4. Bestel met korting

Als je iets bestelt, is het slim om met korting te bestellen. Bijna elke winkel heeft het hele jaar door specifieke acties, aanbiedingen en kortingscodes.

Sommige aanbiedingen zijn algemeen, zoals 20% korting op de oude collectie. Andere acties zijn bijvoorbeeld kortingscodes die je invoert tijdens het bestelproces. Je korting wordt dan direct verrekend.

Wil je extra hoge kortingen pakken op grote merken? Shop dan in een online shopping club. Hier hebben we de vier grootste online shopping clubs voor je op een rijtje gezet. De kortingen lopen op tot wel 75%.

Ga jij de uitdaging aan om te besparen? Maak dan je bespaarplan concreet. Kijk geregeld op Goedkoop.be, we verzamelen speciaal voor jou altijd de beste deals en nieuwste kortingscodes van een brede waaier aan winkels. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

 

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.