Tips om op de kosten voor internet en televisie te besparen - Goedkoop.be

Tips om op de kosten voor internet en televisie te besparen

Door
0 reacties

De kosten voor televisie en internet kunnen aardig oplopen, afhankelijk van het abonnement dat de klant heeft afgesloten. Veel consumenten weten niet dat ze flink wat geld kunnen besparen door een abonnement af te sluiten die (beter) past bij hun behoeftes. Hoe kunnen mensen op de kosten van internet en televisie besparen?

Kies voor een alles-in-1-pakket

Bij veel providers kunnen klanten een zogenoemde alles-in-1 pakket afsluiten. Dit is vaak aanzienlijk goedkoper dan het nemen van losse abonnementen bij (verschillende) providers. Dat komt omdat er een pakketkorting wordt toegepast. Daarnaast hoeft de klant maar één keer verzend, aansluit- en administratiekosten te betalen. Vaak wordt men ook nog eens getrakteerd met een extra zenderpakket. Daarnaast is het natuurlijk ook praktischer om maar één factuur te krijgen.

Kijk televisie via internet

Steeds meer mensen kijken naar de televisie via internet. Dat kan bijvoorbeeld met een smart tv, een Google Chromecast of Apple TV. Vrijwel alle content is tegenwoordig online te vinden. Wie gebruik maakt van diensten zoals YouTube, Netflix en Uitzending Gemist hoeft op deze manier helemaal niets te missen. Een abonnement voor televisie is in dat geval overbodig.

ADSL, VDSL, kabel of glasvezel

We kunnen via vier soorten verbindingen internetten, bellen en tv kijken. Namelijk: ADSL, VDSL, kabel of glasvezel. Het verschil zit hem in de prijs, beschikbaarheid én snelheid. ADSL is de goedkoopste optie. Helaas is deze verbinding niet overal in Nederland even snel. Daar staat tegenover dat glasvezel het snelst is, maar helaas nog niet overal in België beschikbaar is.

Verklein het zenderpakket

Alle providers bieden een basis pakket aan met hierin een aantal zender. Het aantal zenders in een basispakket verschilt per provider. De grote providers bieden ook extra zenders aan bovenop het basispakket. Denk hierbij aan Fox Sports en HBO. Uiteraard moet de klant wel extra betalen voor deze zenders. Als men hier geen gebruik van maakt, dan is het natuurlijk heel erg zonde om hier wel voor te betalen.

Internetsnelheid verlagen

Consumenten kunnen ook veel geld besparen door hun internetsnelheid te verlagen. Hoe sneller het internet, hoe duurder het abonnement. Als men alleen gebruikt maakt van het internet om het nieuws te lezen en hun e-mail te checken, dan hebben zij genoeg aan 20 Mb/s. Als de klant Spotify wil luisteren en Netflix wilt streamen, dan is een snelheid van 20 tot 50 Mb/s noodzakelijk. Is er sprake van een groot huishouden of wordt er fanatiek online gegamed? Dan heeft de klant minimaal 50 Mb/s nodig.

Vergelijk verschillende aanbieders en abonnementen

Het is sowieso verstandig om elk jaar te kijken naar alternatieve providers. Door jaarlijks over te stappen, blijft de de klantprofiteren van verschillende (welkom)acties. Mensen selecteren dan internet tv en vullen daarnaast hun postcode in. Binnen een oogopslag zien ze meteen welke pakketten en mogelijk zijn op hun adres en wat de kosten zijn.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.