Budget beheren: houd je uitgaven bij met deze 5 apps! - Goedkoop.be

Houd je budget in de gaten met deze 5 apps!

Nour Khamis van Topcompare.be
Door Nour Khamis van Topcompare.be. Geplaatst door
Laatste update op 0 reacties

Heb je wel eens het gevoel dat je te veel hebt uitgegeven en weet je niet meer waaraan en hoeveel het allemaal kostte? Helaas is dat hoe we vaak onnodig veel centen verliezen. De meesten onder ons lopen namelijk niet rond met een rekenmachine en een stapeltje oude betalingsbewijsjes, dus we verliezen al snel het overzicht over onze uitgaven. Om dat te verhelpen kun je het best een budgetapp downloaden. Zo kom je er snel achter of die goedkope chocoladebroodjes die je bijna dagelijks eet inderdaad meevallen voor je portemonnee, of dat je het beter kunt houden bij pistolets.

Wat is een budgetapp?

Om je geld gemakkelijk en op een heel flexibele manier te beheren is er een budget app. Deze apps zijn volledig gericht op het visualiseren en berekenen van je uitgaves. Zo zie je hoeveel je waaraan uitgeeft en kun je een budget opstellen waarbij je wordt gewaarschuwd wanneer je te veel uitgeeft. Er komen constant nieuwe apps bij, maar wij hebben alvast de vijf beste en meest succesvolle apps van 2017 die beschikbaar zijn in België op een rijtje gezet. Sommige applicaties hebben een premium versie, maar de gratis versies beschikken reeds over de belangrijkste functies voor de gemiddelde gebruiker.

Je uitgaven bijhouden zonder apps? Lees dan ook eens ons artikel over je budget beheren.

Geld wat je kan besparen#1 Spendee (Android, iOS): gratis en premium optie

Spendee is een succesvol budgetplatform dat je helpt om een oogje op je vermogen te houden. Het moderne design is makkelijk te begrijpen en maakt de behulpzame grafieken en diagrammen veel overzichtelijker. Spendee houdt de relatie tussen jouw inkomen en uitgaven goed in de gaten, om ervoor te zorgen dat je niet te veel uitgeeft en beter kunt sparen. Nog opvallender is de optie om informatie te delen met bijvoorbeeld collega’s of familie, zodat je ook gezamenlijke budgetten kunt samenstellen. Ten slotte heeft de applicatie veel ondersteuning, waardoor er regelmatig verbeteringen en nieuwe functies worden doorgevoerd. Zo moet er op korte termijn een webversie komen, waardoor iedere computer de applicatie kan openen.

Gouden tip van Goedkoop.be

Wist je dat er ook apps zijn waarmee je geld kan verdienen, door middel van kleine opdrachten? Handig als je wel een gemakkelijk verdiend zakcentje kan gebruiken! We hebben ze voor je verzameld in een artikel.

#2 Money Lover (Android, iOS, Windows); gratis en premium optie

Money Lover werkt als een financiële kalender en als een budget assistent. Je kan inkomen, uitgaven en schulden toevoegen. Door met de app betaalbewijsjes te scannen registreer je zelfs cash aankopen zonder deze handmatig in te voeren. De applicatie zal zoals de meeste apps een waarschuwing geven om diensten op tijd te betalen, zodat je bijvoorbeeld geen onnodige schulden krijgt op je kredietkaart. Niet onbelangrijk is het strakke design van Money Lover. De applicatie is heel overzichtelijk en oogt prettig. Als kers op de taart is het mogelijk om de applicatie op meerdere apparaten te installeren en te synchroniseren. Zo gebruik je onderweg een smartphone en voor thuis download je de Windows versie vanaf de Microsoft Store.

#3 Goodbudget (Android, iOS, web): gratis en premium optie

Goodbudget is vooral bedoeld voor strenge spaarders die geen cent willen verspillen. De app is gebaseerd op het budgetenveloppensysteem. Op de ouderwetse manier doe je dit door een aantal enveloppen te verbinden met bepaalde lasten. Zo kun je een envelop hebben voor huur, vervoer, levensmiddelen, uitgaan en meer. Iedere envelop vul je met geld. Als het geld op is, dan heb je pech en is het de bedoeling dat je voor de rest van de maand geen geld meer uitgeeft aan het thema. De app doet precies hetzelfde, maar dan hou je het digitaal bij. Ieder thema heeft een balkje en het is de bedoeling dat die nooit Man die op smartphone kijkt voor budgetbeheeronder nul staat. De applicatie heeft een webversie zodat je thuis verder kunt op de computer.

#4 PayPal (Android, iOS): gratis

De meesten zullen vast weleens van PayPal hebben gehoord. Het is een dienst waarmee je veilig en zonder moeite elektronisch geld opstuurt naar iedereen met ook een PayPal account. Verder zijn er ook vele winkels en diensten die PayPal als betaalmiddel accepteren. De mobiele app doet grotendeels hetzelfde, maar wegens de overzichtelijke manier waarop je betalingen en inkomsten kunt controleren, functioneert PayPal ook als een handige budgetbeheerapplicatie. Het is vooral fijn dat de app gratis is en geen advertenties heeft.

#5 Houd uitgaven bij – HandWallet Expense Manager (Android): gratis en premium optie

Deze Nederlandstalige versie van de HandWallet Expense Manager is een simpele en effectieve manier om je geld bij te houden. De opmaak is simplistisch en komt eigenlijk vrij goedkoop over, maar HandWallet Expense Manager draait ook vooral om de functies. Je ziet ten eerste jouw inkomen en uitgaven. De uitgaven worden verdeeld over meerdere categorieën, waarvan er meer dan 100 bestaan. Dit kun je doen met registratie van meerdere rekeningen en kredietkaarten. Verder zijn er een paar handige extra mogelijkheden, zoals het berekenen van rente en het instellen van kredietkaart betaalwaarschuwingen zodat je op tijd betaalt. Momenteel is er alleen een Android-versie. De iOS-versie is nog in ontwikkeling zonder een releasedatum.

 

Over de auteur

Nour Khamis van Topcompare.be

Nour Khamis is werkzaam bij TopCompare.be, waar hij bezoekers helpt om de beste kredietkaarten en leningen uit te kiezen.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.