Ben jij al klaar voor Black Friday? - Goedkoop.be

Ben jij al klaar voor Black Friday?

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties

Black Friday, dé dag waarop je de meeste deals kunt scoren voor al je decemberaankopen, is al een aantal jaren niet meer weg te denken uit België.

Het koopfestijn dat in 2019 op 29 november plaatsvindt is – hoe kan het ook anders – over komen waaien uit de Verenigde Staten, waar het, net na Thanksgiving en voor de feestdagen, bekend staat als de aftrap is voor de kerstinkopen.

Meestal gaat de dag gepaard met een hoop hysterie: denk aan mensen die ’s ochtends in alle vroegte met dekens en slaapzakken voor winkels aan het wachten zijn of online shoppers die een nacht overslaan om geen enkele aanbieding te hoeven missen. Dat is wellicht wat overdreven, maar de kortingen kunnen ook echt hoog oplopen, soms tot wel 80%!

Wil jij weten welke producten je met korting kunt kopen en waar je dit jaar de beste deals vindt voor Black Friday? Kijk dan snel verder en bereid je voor! Goedkoop.be verzamelde al meer dan honderd Black Friday deals en weet dus precies waar jij wezen moet!

Knotsgekke koopjesdag

De naam ‘Black Friday’ klinkt misschien wat negatief, maar slaat op het feit dat winkeliers op deze dag vaak zo goed verkopen dat ze in de plus komen te staan, wat dus zwarte in plaats van rode cijfers betekent. Dan kun je je dus voorstellen hoe belangrijk deze decemberinkopen zijn voor winkeliers om jaarlijkse een goede omzet te behalen! 

Een andere verklaring voor de naam ‘Black Friday’ zou zijn dat de wegen de dag na Thanksgiving altijd zo druk zijn dat het ‘zwart’ ziet van de auto’s. Thanksgiving valt altijd op een donderdag en Amerikanen hebben de dag erna meestal vrij, waardoor velen op deze dag met hun kerstaankopen beginnen. Winkeliers haakten hier steeds meer op in, waardoor uiteindelijk door de jaren heen Black Friday is ontstaan.

Tips voor de beste deals

Wil je weten waar je nu moet zijn voor de beste deals op Black Friday? Een goede voorbereiding is het halve werk, dus het kan zeker geen kwaad om je alvast te verdiepen in de beste deals voor deze dag. En een beetje voorpret kan ook nooit kwaad, toch?

Wij verzamelden de afgelopen jaren al heel veel Black Friday deals en hebben inmiddels dus wel een goed idee van de beste aanbiedingen. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we hier de drie beste deals voor je op een rijtje gezet:

1. bol.com

Tijdens Black Friday biedt bol.com straffe kortingen op onder meer laptops, televisies, huishoudelijke producten, games en nog veel meer. Black Friday duurt bij bol.com wel acht dagen! Tijd genoeg dus om hier je slag te slaan voor Sinterklaas, kerst en meer!

2. Media Markt

Bij Media Markt beginnen ze ook op tijd met mooie Black Friday acties. Je kan er honderden euro's besparen op al je elektro aankopen! Nieuwe wasmachine, mixer of telefoon nodig? Houd de acties in de gaten!

3. ColliShop

Kortingen kunnen bij ColliShop tijdens Black Friday erg hoog oplopen. Verwacht je aan kortingen op producten voor je keuken, badkamer, slaapkamer, tuin, maar ook speelgoed en elekro!

Gouden tip van Goedkoop.be

Wil je nog meer Black Friday deals scoren? Hier verzamelen we alle Black Friday deals in een handig overzicht. Zo hoef je geen enkele korting aan je neus voorbij te laten gaan!

 

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.