4 tips om thuiswerken goedkoper te maken - Goedkoop.be

4 tips om thuiswerken goedkoper te maken

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Nu we allemaal massaal thuis aan het werk zijn, is het misschien wel tijd om even te kijken naar het effect op de energierekening. Lang niet elke werkgever voorziet een vergoeding voor het thuiskantoor, terwijl de kosten natuurlijk verder oplopen en de economie slabakt. Daarom deze vier eenvoudige tips om te besparen op je thuiskantoor.

# 1. Geen onnodige energie gebruiken

Gelukkig is het niet meer hartje winter en hoef je de verwarming niet open te draaien. Toch zal je merken dat de energiefactuur bij al dat thuiswerken hoger uitvalt. Bekijk daarom even hoe je energie kan besparen. Nu je lang in je bureau zit, kan je bijvoorbeeld overwegen om de energiezuinige ledlamp uit de slaapkamer in je bureau te gebruiken. Je kan er natuurlijk ook gewoon bestellen bij Lampdirect.be, dan loop je geen risico en hoef je niet naar de doe-het-zelfzaak. Laat ook je laptop niet voortdurend in het stopcontact zitten, gebruik de waakstand als je pauze neemt en gooi die gordijnen open om optimaal het daglicht te gebruiken.

Onthoud daarnaast dat je van het moment gebruik kan maken om lekker goedkoop te leven. Nu je niet meer in de file staat heb je misschien wel extra tijd om lekker goedkoop en vers te koken. Eveneens kan je nu je wel overdag de energie van je zonnepanelen benutten door tussentijds even de wasmachine aan te steken.

# 2. Slim omgaan met de printer

Op het werk print je misschien wel lekker veel, maar als je thuis een inktjetprinter hebt, loopt het kostenplaatje al snel op. Beperk het printen tot het hoogstnodige, print niet in kleur en print dubbelzijdig. Zelfs als je printer dat niet automatisch kan, volstaat het om even naar de instellingen te kijken. Dan print je telkens de voorkant van alle pagina’s om nadien de achterkant te printen. Controleer ook goed op foutjes en maak eventueel gebruik van een intkbesparende font. Printte je toch fout af? Gebruik het dan op zijn minst als kladpapier.

# 3. Gooi je gewoontes om

Ben je gewoon om ’s ochtends snel een kopje koffie te drinken en slurp je ook op het werk wel vaker van zo’n kopje troost? Dan is het een goed idee om je oude gewoonte om te gooien en de goede oude koffiezet uit de kast te halen. Dan zet je meteen voldoende koffie voor de hele dag. Vul je koffiezet wel niet volledig met water als je het niet allemaal gebruikt, want dan verbruik je onnodig veel energie.

Ook op andere vlakken kan het omgooien van je gewoontes helpen. Maak ’s middags bijvoorbeeld even een wandeling in het park, als het er niet te druk is. Lekker ontspannend, goed voor je productiviteit en intussen ben je niet opnieuw onnodig energie aan het verbruiken.

# 4. Bespaar via de belastingen

Kosten die je maakt voor een thuiskantoor kan je inbrengen in je belastingen. Dat is evenwel niet altijd een goed idee omdat de forfaitaire aftrek soms voordeliger is. Hoe dan ook doe je er goed aan om alle bonnetjes netjes te bewaren. Op het einde van het inkomstenjaar kan je dan zelf even de berekening maken en misschien wel extra besparen op je belastingen.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.