Praktische tips voor extra goedkope online aankopen - Goedkoop.be

Praktische tips voor extra goedkope online aankopen

Richard
Door Richard
0 reacties

De tijd dat je een winkel binnenwandelde en de vriendelijke verkoper maar op zijn woord moest geloven dat je nergens goedkoper af was, ligt al even achter ons. Dankzij de kracht van het internet is het nu nog eenvoudiger om maximaal te besparen. Het maakt daarbij niet uit of je nu op zoek bent naar een nieuwe printer of naar een broodbakmachine. We leggen uit waarop je moet letten en hoe je extra kan besparen.

Goed vergelijken is de kern van de zaak

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen, is prijzen vergelijken. Veel mensen beseffen het niet, maar verkopers kiezen zelf hun prijzen en die kunnen nogal eens sterk verschillen. Wij namen de proef op de som met de laserprinter Brother HL-1110. Bij het populaire bol.com betaal je voor deze printer 90,49 euro. Bij de duurste aanbieder, Max ICT, betaal je voor dezelfde printer 126,37 euro. Het goedkoopst ben je dan weer af bij Alternate waar je 74,90 euro moet betalen. Dat is meer dan 50 euro verschil ten opzichte van de duurste aanbieder. Zelfs met kortingscodes kan je dat nooit ophalen.


Om dergelijke verschillen op te sporen, hoef je overigens niet zelf tientallen websites te vergelijken. Zo heeft Test Aankoop een eigen browserextensie voor Firefox en Chrome. Deze extensie waarschuwt wanneer een product elders goedkoper te vinden is. Daarnaast heeft ook Tweakers een heel betrouwbare online vergelijker.

Cashback op al je aankopen

Vervolgens kan je ook trachten om meer te halen uit de goedkoopste keuze. Er bestaan zogenaamde cashback-kredietkaarten waarbij je een deel van je aankoop, vaak niet meer dan 1 of 2%, terug kan krijgen. Let wel altijd op de kleine lettertjes.


Bij de Beobank Extra World Mastercard afficheert men bijvoorbeeld een korting van 3%. Deze korting geldt echter enkel gedurende de eerste drie maanden. Nadien daalt de korting naar 1% bij aankopen tot en met 100 euro en tot 0,5% bij hogere bedragen. Er is ook een limiet van 100 euro cashback per kalenderjaar. Daartegenover staat dan weer een hoog jaarlijks kostenpercentage als je eens gespreid wil betalen en een jaarlijkse bijdrage van 5 euro. Ook De Tijd geeft aan dat dergelijke kaarten interessant kunnen zijn, zolang je ze maar voldoende vaak gebruikt en je vooral niet gespreid betaalt.


Er zijn overigens ook alternatieven, zoals de ING+ deals. Hier kan je bij een beperkt aantal ING-partners soortgelijke cashbacks claimen. Onder andere Fnac, Booking.com en Expedia zijn in het lijstje terug te vinden. Liever wat goedkoper bellen en sms'en? Dan heeft Mobile Vikings de Viking Deals. Dit is vergelijkbaar met de ING+ deals, maar je ontvangt Vikingpunten die je inzet om je telefoonrekening te betalen. In het geval van Alternate krijg je er 1% van je aankoopbedrag in Vikingpunten terug. Bij bol.com gaat het om 1,5% op alle elektronica.

Een kortingscode gebruiken

Kijk ten slotte ook altijd uit naar kortingsacties die door de webwinkel worden aangeboden. Er zijn bijvoorbeeld websites waarbij je een kortingscode krijgt wanneer je je voor een nieuwsbrief inschrijft. Zo'n kortingen bedragen al snel 5 euro, dus op een printer van 75 euro is dat toch mooi meegenomen. Om je alvast te helpen, hebben wij alle acties en kortingen op deze website opgenomen. Blader door de kortingen of zoek meteen naar een kortingscode van je favoriete webwinkel.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.