Auto verkopen tips: zo race je snel & gemakkelijk naar winst! - Goedkoop.be

Auto verkopen? Dankzij deze tips ga je snel met de winst lopen!

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

Is jouw oude wagentje wel aan vervanging toe? Of wil je van je motor, caravan of boot af en er een mooi centje aan overhouden? Dan is het tijd om te verkopen! Maar hoe vind je nu snel een koper, die ook nog eens een goede prijs betaalt? In dit artikel leggen we je scherpe verkooptips voor. Ook geven we je nog wat onderhandelingstips voor de aanschaf van een nieuwe auto of motor.

Wanneer je een nieuwe auto of motor koopt, ruil je bij een garage vaak je oude exemplaar in voor een nieuwe. Helaas moet je vaak flink bijbetalen, je gaat immers normaal gesproken voor een nieuwer model. Het is daarom slim om eens te kijken wat je voor je voertuig kunt krijgen wanneer je deze zelf te koop aanbiedt, om vervolgens alsnog korting te krijgen op je nieuwe aankoop.

Je auto of motor zelf verkopen

Als je zelf je voertuig wilt verkopen, vraag je je wellicht af hoe je het beste te werk gaat. Je kunt natuurlijk een garage binnenstappen en vragen wat je auto waard is, maar je zult dan over het algemeen nooit de hoofdprijs ontvangen. Ook kun je zelf een prijs bedenken en je auto aanbieden via een tweedehands site, zoals Marktplaats. Je bepaalt dan zelf de vraagprijs, maar of je die ook gaat krijgen?.. Dat is altijd maar de vraag. Bovendien kan het weken, of zelfs maanden duren voordat je een koper gevonden hebt.

Laat een bod doen op je auto

Wist je dat er ook sites zijn waarop je een bod op je auto laat doen? OSW is een voorbeeld van zo’n site. Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Vul de kenmerken van je auto in, zoals merk, model en bouwjaar, kleur, accessoires en nog wat andere details. Laat ook je persoonlijke gegevens achter.
  2. Na goedkeuring van je aanvraag gaan bedrijven bieden op je auto. Even geduld dus, laat die biedingen maar binnenstromen.
  3. Het hoogste bod wordt door OSW naar je doorgezet. Je bent niet verplicht daarmee akkoord te gaan. Ga je wel akkoord, dan neemt degene met het hoogste bod contact met je op. Je auto is verkocht!

Aanmelden is overigens gratis en je zit dus nergens aan vast. Je ontvangt een vrijblijvend bod en kunt daarna beslissen of dit naar wens is. Zo houd je zelf de controle over de verkoop.auto

Tip: Wil je in plaats van je auto, je caravan, mobilhome, boot of motor verkopen? Ook dat kan vrijblijvend!

Auto kopen - tips

Wil je je oude autootje verkopen? Wellicht heb je een nieuwe nodig. En hier komen je skills om te onderhandelen pas echt van pas. Door bepaalde tips in acht te nemen, kun je honderden euro’s besparen:

  • Kopen bij een particulier is vaak stukken voordeliger dan bij een garage. Je profiteert dan bijvoorbeeld niet van garantie, maar de aanschafprijs ligt over het algemeen veel lager.
  • Wil je toch liever in een garage kopen, omdat je daar meer vertrouwen in hebt. Begrijpelijke keuze. Gelukkig is de ‘eerste verkoopprijs’ niet per definitie het bedrag dat je kwijt bent. In garages is er altijd ruimte om te onderhandelen. Doe dit dus ook. Geef aan dat je budget lager ligt. Bekijk de auto goed: zie je krasjes of oneffenheden, dan is het zeker de moeite om dit aan de verkoper te melden.
  • Sla nooit door in te veel enthousiasme, hoe geweldig je je potentiële aankoop ook vindt. Geef de verkoper het idee dat als zijn prijs niet goed genoeg is, jij zeker naar een ander gaat. Zo zal de verkoper sneller zakken in prijs.
  • Is de auto wel heel goedkoop? Let op, dit kan ook duurkoop zijn! Zijn de banden bijvoorbeeld aan vervanging toe, of is de auto al erg oud? De prijs lijkt dan misschien aantrekkelijk, maar de kans op dure onderhoudskosten in de nabije toekomst neemt toe. Neem dus ook deze factoren mee bij de aanschaf van een auto.

Zo, jij bent nu klaar om je oude voertuig aan een mooie prijs te verkopen, en je nieuwe voertuig aan een scherpe prijs te kopen. Wij wensen je alvast veel succes met onderhandelen.

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.