Deze bespaartips moet je zeker toepassen! - Goedkoop.be

Deze bespaartips moet je zeker toepassen!

Richard
Door Richard
0 reacties

Om te kunnen besparen betekent het vaak dat je iets meer moeite moet doen. Niet al het voordeel ligt voor het oprapen natuurlijk. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat ook jij kunt besparen op je uitgaven.

Houd je vast aan een bepaald budget

Te veel uitgeven gaat meestal mis, omdat je geen budget voor jezelf stelt. Als je veel te besteden hebt, geef je natuurlijk automatisch meer uit. Door het vaststellen van een budget, zorg je er uiteraard voor dat je geld over houdt. Zo’n budget is bijvoorbeeld heel handig voor de boodschappen, want daar gaat stiekem heel veel geld naar toe. Door dat budget aan te houden, zul je alleen producten kopen die je echt nodig hebt. Hierdoor doe je dus automatisch veel bewuster boodschappen.

Een handige tip is om bijvoorbeeld voor elke uitgavenpost een envelop te maken. Elke maand ga je bepalen hoeveel geld je aan die categorieën uit wil geven. Maak bijvoorbeeld een envelop voor de boodschappen, hier doe je het budget in voor de hele maand. Welk bedrag je aanhoudt, ligt natuurlijk aan meerdere factoren, zoals aan de grootte van jullie gezin. Je kunt dan ook een envelop maken voor verjaardagen, kerst, sporten, kleding, rekeningen en andere categorieën waar jullie geld aan besteden. Door je geld te verdelen, ben je niet alleen bewuster aan het uitgeven, maar kun je wellicht ook nog wat sparen.

Kortingscodes

Als je wil besparen zijn kortingscodes heel belangrijk. Deze zorgen ervoor dat je toch weer wat geld kunt besparen, het is daarom van belang dat je die codes ook gebruikt. Niet alle codes liggen altijd voor het oprapen. Sommige webshops noemen de kortingscodes op hun websites, andere webshops sturen een mail naar de vaste klanten. Het kan zomaar zijn dat jij die code dan niet krijgt, omdat jij nooit eerder bij de webshop iets hebt gekocht. Gelukkig is daar een oplossing voor. Op deze website zie je kortingscodes van heel veel bedrijven op een rijtje. Vergeet niet om daar gebruik van te maken, want met zo’n code kun je heel wat gaan besparen.

Aanbiedingen

Naast de kortingscodes nauwlettend in de gaten te houden, is het ook belangrijk om je te focussen op aanbiedingen. Neem je favoriete supermarkt en bekijk eens de aanbiedingen van deze week. Wellicht kun je op basis van die aanbiedingen, gerechten maken de komende week. Als je geluk hebt kan je dat zomaar € 10 tot € 20 euro schelen op een volle boodschappentas. Die aanbiedingen zorgen er dus echt voor dat je heel wat geld kunt besparen. En het geld dat je bespaart, kun je weer sparen voor een ander doel.

Spaarprogramma’s

Spaarprogramma’s zijn top. Als die je aan worden geboden, doe dan vooral mee. Hierdoor kun je niet alleen sparen voor een bepaald product, vaak heeft een supermarkt ook programma’s, waarmee je spaart voor gratis boodschappen. Dat wil iedereen natuurlijk, dus spaar vooral lekker mee. Naast gratis boodschappen kun je vaak ook sparen voor bepaalde uitjes. Als je een groot gezin hebt, met veel kinderen zijn dat leuke acties om aan mee te doen. Je kunt dan namelijk korting krijgen op pretparken of dierentuinen. Die korting kan er zomaar voor zorgen dat je op een ticket kunt besparen. En je raad het al, dat wat je bespaart, kun je weer sparen voor iets anders leuks. Bijvoorbeeld een extra ijsje tijdens het uitje? Een vriendinnetje/vriendje die een keer mee kan? Of een extra cadeautje tijdens de kerst? Natuurlijk kun je ook lekker sparen voor jezelf!

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.