Domino's Couponcode → Pak nu €4 korting op je pizza - yum!

Domino's kortingscodes 2024

Actuele kortingen en aanbiedingen


Er zijn geen actuele Domino's aanbiedingen beschikbaar op dit moment. We doen ons best om nieuwe kortingscodes te regelen. Kijk verder op deze site om vergelijkbare acties te vinden van andere winkels.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, haal je bij Domino’s de lekkerste pizza’s. De pizza’s zijn door de jaren heen altijd overheerlijk gebleven, maar toch is het bedrijf niet zomaar geworden wie ze nu zijn. Domino’s heeft een rijke geschiedenis achter zich. Benieuwd? Lees dan hieronder mee om meer te weten te komen over het bedrijf achter de pizzaketen.

De geschiedenis van Domino’s

1960 – Domino’s wordt opgericht onder de naam ‘DomiNick’s’ door de broers Tom en James Monaghan. De pizzawinkel bevindt zich in Ypsilanti in Mihigan.

1965 – De naam DomiNick’s wordt veranderd in ‘Domino’s Pizza Inc.’. Bovendien wordt het bekende logo ontworpen. Het logo, een dominosteen met daarop drie ogen, vertegenwoordigt het aantal winkels. Later zou blijken dat het onmogelijk was om het aantal winkels te vertegenwoordigen, omdat er simpelweg teveel Domino’s Pizza winkels kwamen.

1983 – Domino’s Pizza Inc. telt ondertussen al 1.000 vestigingen. Daarnaast is dit het jaar dat de keten vestigingen buiten de VS opent, namelijk in Canada en Australië.

1992 – Vanaf nu verkoopt de pizzaketen ‘breadsticks’. Dit is het eerste eetbare ‘niet-pizzaproduct’ van Domino’s Pizza.

1994 - De eerste Belgische vestiging wordt geopend. Later zullen er nog velen volgen.

2004 – Vanaf nu kun je jouw pizza online bestellen!

2012 – Domino’s Pizza krijgt een nieuw logo, een waarin het woord ‘pizza’ is weggelaten. Dit is gedaan om duidelijk te maken dat ze meer zijn dan een verkoper van pizza’s.

2013 – De wensen van de klant worden beter opgevolgd door de lancering van de Pizza Chef. Hiermee stel je je favoriete pizza helemaal naar wens samen. Ook volg je vanaf nu precies je bestelling met de Pizza Tracker. Je weet voortaan wanneer jouw verse, warme pizza aan de deur is!

2017 - Tegenwoordig heeft Domino’s meer dan 15.000 winkels verspreid over ruim 70 landen. Het aantal Belgische vestigingen zit ondertussen al op meer dan 40 en wordt naar verwachting opgeschroefd naar minimaal 100.

Domino’s is ondertussen niet meer in handen van de broers Tom en James. In 1998 werd het bedrijf verkocht aan Bain Capital Inc. Tegenwoordig zijn er met de meeste landen franchiseafspraken gemaakt met één bedrijf. In België is dat sinds 2006 Domino’s Pizza Enterprises.

Van distributiecentrum naar winkel: verse producten

Nu je wat meer weet over de geschiedenis van Domino’s, is het tijd om dieper in te zoomen op jouw overheerlijke Domino’s bestelling. Je maaltijd wordt natuurlijk niet vanzelf een overheerlijke pizza, dat begint al bij het inkopen van verse ingrediënten en het maken van vers deeg. De bodem van de pizza’s is bovendien niet zomaar een bodem, maar samengesteld volgens een geheim recept.

Vanuit het distributiecentrum worden de verse ingrediënten twee keer per week aan de winkels geleverd. Het distributiecentrum voor België ligt in het Nederlandse Gorinchem in Zuid-Holland. De geleverde ingrediënten zijn de basis voor de heerlijke Domino’s menu’s.

Aan de leveranciers worden hoge eisen gesteld door Domino’s Pizza. Zo moeten ze regelmatig door controles. Er worden onder andere soms audits uitgevoerd of monsters van producten ontvangen om te analyseren. Dit alles om de kwaliteit te waarborgen. Eet je alleen halal? In sommige Domino’s winkels is dit mogelijk. Al het betreffende vlees voldoet aan strenge welzijnsnormen.

Milieubewustzijn

Domino’s Pizza hecht niet alleen veel waarde aan de kwaliteit van het eten, maar ook aan het milieu. Daarom is Domino’s milieubewust bezig. Een van de grootste pijlers is milieubesparing op het wagenpark. Zo voldoen al hun vrachtwagens aan de Europese emissienormen. De uitstoot van Domino’s is dankzij sterke inzet onlangs met nog eens 36% verminderd. De keten is daarom de trotse eigenaar geworden van de Lean and Green Award, een beloning die je krijgt als je je actief inspant om je logistieke processen duurzamer te maken. Meer dan verdient!

In de toekomst blijft Domino’s Pizza bezig met het milieu, onder andere door het wagenpark eens in de vijf jaar volledig te vernieuwen. Daarnaast stappen steeds meer bezorgers over van de scooter naar de elektrische fiets.

Werken bij Domino’s

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is Domino’s Pizza België onderdeel van Domino’s Pizza Enterprises. Hieronder vallen tevens de Domino’s winkels in Nederland, Frankrijk, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. Het gaat om ruim 1.200 vestigingen waar in totaal ruim 60 miljoen pizza’s per jaar worden verkocht.

Je raadt het al, hier zijn natuurlijk heel wat werknemers voor nodig. Meer dan 20.000 zelfs! Zo biedt Domino’s een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid. Je kunt als bezorger of winkelmedewerker aan de gang, bijvoorbeeld naast een studie. Carrière maken? Dan is de functie manager wellicht iets voor jou. En als je echt gek bent op Domino’s dan kun je zelfs je eigen winkel gaan uitbaten. De meeste uitbaters van Domino’s winkels zijn daarvoor bezorger geweest en hebben hun passie voor de pizzaketen dus langzaam uitgebouwd.

Domino’s Robotic Unit (DRU)

Het team van Domino’s wordt in de toekomst versterkt door een nieuw teamlid, namelijk de DRU. Dit vierwielige voertuig gaat in de toekomst bestellingen aan klanten leveren. Op dit moment is de ontwikkeling van de DRU al zover dat het kan navigeren van restaurant naar voordeur en daarbij obstakels weet te herkennen en te vermijden. Wie weet wordt je warme pizza en je ijskoude cola binnenkort wel gebracht door de DRU!

De DRU wordt momenteel nog geoptimaliseerd om het aan alle regel- en wetgeving voldoet. Door deze ontwikkeling loopt Domino’s voor op het gebied van innovatie. Bovendien draagt de DRU bij aan het veiliger, sneller, schoner en efficiënter leveren van maaltijden, ideaal dus!

Bestellen bij Domino’s? Wij wensen je alvast smakelijk eten!

Wat vind jij van Domino's?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.