Geldzaken

Persoonlijke financiën, we denken er liever niet al te veel aan. Toch kunnen we er niet omheen, elke maand moeten een aantal vaste kosten betaald worden. Ook een appeltje voor de dorst zetten we best opzij, en nee, niet in een sok onder onze matras. Hoe je die geldzaken het best aanpakt, dat zoeken wij met plezier voor je uit.

Zonder stress de piste op met skibijstand!

Op skiverlof vertrekken is een feest! Maar… ook altijd een beetje stress. Zal er wel sneeuw zijn? Zullen de kinderen het leuk vinden op de latten? Kan de auto het wel aan in de bergen? Veel zorgen die soms als een donkere wolk boven je dure vakantie hangen… Gelukkig bestaat er een oplossing, waardoor je zonder zorgen vertrekt. Lees hier alle voordelen van de skibijstand!

Lees meer
Werk aan de winkel: tips voor succesvol solliciteren

Net afgestudeerd, toe aan een carrièreswitch of zit je om wat voor reden dan ook zonder werk? Tijd om een (nieuwe) job te zoeken! Op welke manier vind je je droomjob? Hoe ziet een goede sollicitatiebrief eruit en waar let je het best op tijdens een sollicitatiegesprek? Maak er meteen werk van, lees onze sollicitatietips eens door en dan hop de arbeidsmarkt op!

Lees meer
Zo doe je zorgeloos vakantiewerk deze zomer

Als student is het altijd leuk om wat bij te verdienen in de zomer om dan in je vrije tijd extra te genieten. Met een extra centje kan je meteen beginnen te dromen van een reis naar de zon of allerlei ontspannende activiteiten. Een vakantiejob vinden is één ding, maar er zijn nog zaken waar je op moet letten. Ontdek hier hoe je deze zomer zorgeloos aan de slag gaat als student en wat je kan verwachten.

Lees meer
Kiezen of delen; meer remgeld of bezoekje tandarts

Klamme handjes en angstzweet dat van je voorhoofd druppelt... Voel jij je op het zachtst gezegd niet erg prettig in de tandartsstoel en sla je de jaarlijkse controle dan ook wel eens ‘per ongeluk’ over? Dan hebben we misschien iets minder goed nieuws voor jou, want vanaf juli 2016 betaal je een hoger remgeld bij de tandarts wanneer je jaarlijkse check-up mist.

Lees meer
Vakantiepech? Zo bereid je je voor!

Het is vakantie, de koffers zijn volgepropt en je staat op het punt om met een dosis goede zin richting de zon te vertrekken; genieten van een welverdiende break. Maar wat dan?! Je bent nog niet weg of je krijgt het vervelende bericht dat je reisorganisator failliet is, je bagage raakt zoek op het vliegveld of je krijgt tijdens de reis een ongeluk. Goedkoop.be laat zien wat je dan het beste kunt doen en hoe je je er op voor kunt bereiden.

Lees meer
Een job in Nederland: het werkt zo! (3)

Je hebt je droombaan in Nederland gevonden. Je werkt er graag en van alle zaken rondom zorgverzekeringen en belastingen ben je nu op de hoogte. De onduidelijkheden wat betreft vakantie, kinderbijslag , ziekte en pensioen hopen we met dit artikel voor een groot deel bij je weg te nemen. Goedkoop.be trok voor de laatste keer de grens over om vragen over deze bovengenoemde onderwerpen voor je te kunnen beantwoorden.

Lees meer
Een job in Nederland: het werkt zo! (2)

Je bent alweer een tijdje aan het werk in Nederland. Alle zorgen over verzekeringen zijn aan de kant, dat is allemaal pico bello op orde. Maar nu komt het volgende; de belastingen. Waar ben je belastingplichtig? Is dat in woon-of werkland? En doe je dan alleen aangifte in Nederland of ook in België? Goedkoop.be stapte wederom de grens over om meer duidelijkheid te krijgen over al deze belastingzaken. Dat is weer een last van je schouders.

Lees meer
Een job in Nederland: het werkt zo! (1)

Je zit al een tijd zonder werk en in eigen land wil het niet vlotten met sollicitaties. In Nederland daarentegen, liggen de banen in jouw werktak, voor het oprapen. Een goede optie! De kilometers zijn te overbruggen. Maar hoe zit het met de fiscale zaken en de sociale zekerheid? Die zijn in elk land verschillend. Waar op te letten en wat moet er geregeld worden? Goedkoop.be stapte de grens over om meer duidelijkheid te krijgen over de voornaamste zaken die komen kijken bij een job in Nederland.

Lees meer
Op weg naar de voordeligste autoverzekering

Met het jaarlijkse autosalon voor de deur, leek het ons interessant om eens de digitale snelweg op te gaan en uit te zoeken wat er zoal komt kijken bij de aankoop van een auto. Betaal je het voertuig uit eigen zak of sluit je een autolening af? Waar let je dan op? En wat als je dan trotse autobezitter bent? De BA-verzekering is verplicht, maar sluit je daarbij nog aanvullende verzekeringen af? We baande een pad door alle info om je zo met hoge snelheid naar dé autolening-en zekering te leiden.

Lees meer
Voorbereid op je laatste reis: uitvaartverzekering of niet?

Vroeg of laat komt aan al het leven, helaas een einde. En is het zover, dan wil je uiteraard dat je laatste reis goed geregeld is. Je nabestaanden wil je niet opzadelen met allerlei kosten hiervoor. Om dat te voorkomen, kun je ervoor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Hoe zo’n verzekering precies werkt en wat de voor-en nadelen zijn, dat zocht Goedkoop.be voor je uit. Zo kun je nog even genieten van je leven nu en wanneer het jouw tijd is, onbezorgd gaan.

Lees meer
Tegen weer en wind verzekerd

Hagelstenen zo groot als golfballen die putten in onze auto slaan, fikse regenbuien die de kelder doen onderlopen...De afgelopen tijd hebben we er al meerdere keren mee te maken gehad: wateroverlast. Kunnen we er iets tegen doen? En in hoeverre zijn we ertegen verzekerd? Goedkoop.be zocht het tot op de bodem voor je uit. Wat te doen bij een overstroming of hagelschade? Hoe te verzekeren tegen weer en wind?

Lees meer
Eerste hulp bij (z)ongeluk

Het is vakantie! En dat betekent lekker chillen in de zon en genieten van al het moois! Maar stel nu dat er tijdens je reis iets vervelends gebeurt. Je spullen worden gestolen, je krijgt een ongeluk of thuis in België komen ongenode gasten langs. Zorg dat je op alles voorbereid bent. Dat kan door onder meer de juiste verzekering af te sluiten. Je hoeft dit niet alleen te doen, Goedkoop.be helpt je hiermee op weg. Zo kun je zonder zorgen op reis en verandert je zongeluk niet in ongeluk.

Lees meer
Besparen op verzekeringen: Hoe pak je het aan?

Elk jaar betaal je enkele honderden euro’s aan verzekeringen. Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere neem je er voor de zekerheid maar bij. Hoog tijd om de polissen er even bij te nemen en te kijken waar je kunt besparen. Wij tonen hoe!

Lees meer
Zorgeloos op vakantie met een goedkope reisverzekering

Voor je je zonder zorgen neerploft in een strandstoel op een exotisch strand – met cocktail graag – of aan een uitdagend reisavontuur begint, moet wel een en ander geregeld worden. Een reisverzekering bijvoorbeeld. Goedkoop.be zocht het voor je uit!

Lees meer