Tips bij het aanschaffen van een scooter goedkope - Goedkoop.be

Tips bij het aanschaffen van een scooter 

Richard
Door Richard
0 reacties

Ben je op zoek naar een goedkope scooter? In dat geval zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Een scooter kopen kan ontzettend leuk zijn, daar het je veel comfort biedt. Op de scooter naar de supermarkt voor een snelle boodschap, naar school op de scooter, enzovoorts. Dit artikel zet een aantal handige tips voor je op een rijtje, die je helpen bij het aanschaffen van zo’n scooter. Aan welke van de punten die in dit artikel genoemd worden heb jij al gedacht? Voorbeeld van zo’n punt: een verzekering vergelijken voor je scooter helpt je de beste dekking tegen de laagste premie te vinden!

#1: sluit een bijpassende verzekering af voor je scooter

 Net als voor auto’s die op de openbare weg rijden geldt ook voor scooters dat het afsluiten van tenminste een WA-verzekering verplicht is. Afhankelijk van je situatie en het beoogde gebruik van de scooter, kun je een WA-verzekering met beperkt casco of zelfs een allrisk scooterverzekering overwegen. Zo ben je bijvoorbeeld ook gedekt tegen schade door vandalisme, schade door ruige weersomstandigheden, enzovoorts. Bij veel mensen blijft de scooter buiten staan in de nacht. Maak gebruik van de Overstappen.nl vergelijkingssite om te bepalen welke verzekering het meest geschikt is voor jouw nieuwe scooter.

#2: kies tussen een nieuwe en tweedehands scooter

Niet alleen voor auto’s geldt dat er in de eerste jaren veel op de waarde van het voertuig wordt afgeschreven. Dit gaat ook op voor scooters. Het betekent dat het financieel voordelig is om de scooter na twee tot vijf jaar te kopen. De scooter is op dat moment nog van zo’n kwaliteit, dat je hier een lange tijd plezier van zal hebben. Tegelijkertijd is de scooter een stuk voordeliger dan een scooter die je helemaal nieuw aanschaft. Op internet vind je verschillende websites waarop zowel particulieren, als zakelijke aanbieders een scooter te koop aan kunnen bieden. Heb jij al een mooie tweedehands scooter op het oog?

#3: neem iemand mee bij de bezichtiging

Wanneer je voor het eerst een scooter koopt, kan het erg lastig zijn om te bepalen waarop je moet letten bij de aanschaf van dit voertuig. Door iemand mee te nemen die al wat langer in het bezit is van een scooter maak je dit makkelijker voor jezelf. Daarbij kan het veilig zijn om je eerste scooter bij een officiële garage te kopen in plaats van bij een particulier. De garage rekent vaak een hogere prijs, maar biedt ook garantie op de scooter. Dit geldt niet bij een particulier.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.