Leef goedkoper door te besparen op je verzekeringen - Goedkoop.be

Leef goedkoper door te besparen op je verzekeringen 

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Kies bijvoorbeeld voor een online abonnement op je favoriete krant, in plaats van voor een papieren abonnement. Kijk daarnaast eens of er goedkopere energieleveranciers te vinden zijn. Is het zinvol over te stappen naar een andere leverancier om je maandlasten daarmee te verlagen? Een derde optie die je hebt: je verzekeringen vergelijken bij verschillende verzekeraars. Je autoverzekering vergelijken bij Verzekeringen.be kan je op jaarbasis al snel tientallen euro’s opleveren. Hetzelfde geldt bij het vergelijken van de brandverzekering voor je woning.

Tip: vergelijk niet alleen de basisverzekering bij verschillende verzekeraars, maar kijk ook nog eens kritisch naar de aanvullende verzekeringen en modules die je mogelijk afgesloten hebt. Heb je deze modules écht nodig? Om direct een voorbeeld te noemen: een tandverzekering heb je mogelijk niet nodig, wanneer je de afgelopen jaren geen of zelden een behandeling aan het gebit uit hebt laten voeren. Een deel van de dekking van mondzorg valt onder je basiszorgverzekering.

Niet alle verzekeringen zijn verplicht voor huishoudens

Wat is een brandverzekering en is deze verplicht? Mag ik de weg op, wanneer ik geen autoverzekering afgesloten heb? Hoe zit het met mijn uitvaartverzekering, moet ik deze aanhouden? Het zijn voorbeelden van vragen die je per type verzekering zou kunnen stellen. Waar een autoverzekering verplicht is, geldt dat in de basis niet voor een brandverzekering. In de praktijk zal je deze echter altijd afsluiten, daar banken dit van je eisen bij het verstrekken van een hypothecaire lening. Daarbij is het geen fijn idee, dat je de woning zelf moet herstellen na een brand in huis.

Er zijn verschillende verzekeringen die je niet verplicht hoeft af te sluiten, maar die wel handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een rechtsbijstandverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en een reisverzekering. Voor ieder van deze verzekeringen loont het om de premie hiervan bij verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Tools voor het vergelijken van verzekeringen

Het vergelijken van de premie van verzekeringen bij verschillende verzekeraars is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn diverse online tools, waarmee je in een mum van tijd de goedkoopste aanbieder vindt. Dergelijke tools worden overigens ook aangeboden voor het vergelijken van de tarieven bij energieleveranciers en bijvoorbeeld bij aanbieders van vast internet, televisie en telefonie. Vanuit een dergelijk tool heb je de mogelijkheid direct een nieuw contract af te sluiten; zo start je vandaag al met besparen op je vaste lasten.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.