Doorlopende reisverzekering? Wat houdt een reisverzekering in? - Goedkoop.be

Ontspannen op reis dankzij de juiste reisverzekering!

Karen Van Herrewegen
Door Karen Van Herrewegen. Geplaatst door
Laatste update op 0 reacties

Als fervente reiziger heb je waarschijnlijk al heel wat reisplannen voor het komende jaar! Ben je van plan om er meer dan 1 keer op uit te trekken, dan is een jaarlijkse reisverzekering een interessante optie voor jou. Zo kan je meteen een heel jaar op vakantie zonder zorgen!

Hier geven we je een korte inleiding tot de wereld van de reisverzekeringen!

Een reisverzekering, is dat wel nodig?

Denk hier maar eens goed over na: je hebt gespaard voor je zorgvuldig gebudgetteerde reis. Eigenlijk heb je geïnvesteerd in je eigen ontspanning en plezier. Pech op reis, zoals een onverwacht bezoekje aan het ziekenhuis, een botsing met een andere skiër of zelfs een vervroegde terugkeer naar huis, hoeft geen ramp te zijn. Als je maar gedekt bent door een goede reisverzekering! Ben je op vakantie in een land waar gezondheidszorg extreem duur is, zoals in de Verenigde Staten, dan ben je jezelf dankbaar dat je eraan gedacht hebt om je reisverzekering bij Allianz Global Assistance af te sluiten.

Wat is het verschil tussen een jaarlijkse en een tijdelijke reisverzekering?

reisverzekering

Een kortlopende of tijdelijke reisverzekering sluit je af voor de duur van één vakantie. Met een doorlopende of jaarlijkse reisverzekering ben je het hele jaar door beschermd tijdens élke reis die je maakt, alleen of met je gezin. Dat komt vaak ook goedkoper uit dan voor elke reis een aparte verzekering af te sluiten. De premie voor een kortlopende reisverzekering is per dag uiteraard duurder dan die van een doorlopende. Daar staat wel tegenover dat je bij een doorlopende reisverzekering ook verzekerd bent op dagen dat je niet op reis bent. Over het algemeen geldt dat een doorlopende reisverzekering de meest interessante optie is wanneer je 3 weken per jaar op reis bent, zelfs op zakenreis. Voor een gezin is dit type verzekering vaak al vanaf 2 weken vakantie per jaar erg interessant, omdat wij voordelige gezinsformules aanbieden.

Hoe wordt de prijs van mijn reisverzekering berekend?

Het verschil tussen een tijdelijke en jaarlijkse reisverzekering zit vooral in de duur van de reis. Maar ook de prijsberekening is anders. Bij een doorlopende reisverzekering is dit heel eenvoudig: je kiest de gewenste formule en betaalt een vast bedrag per jaar, ongeacht wanneer, hoe vaak of hoe ver je reist. Deze prijs kan berekend worden per individu of voor een heel gezin, wat qua prijs heel voordelig uitkomt.

Een tijdelijke reisverzekering wordt berekend als een bedrag per persoon per dag, afhankelijk van de bestemming en de duur van de reis of als een percentage van de totale reissom.

Welke waarborgen zijn er?

Bij het afsluiten van een reisverzekering is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende gedekt bent. Vele medische kosten die je maakt in het buitenland worden maar deels gedekt door de mutualiteit. Andere medische kosten, zoals die van medische repatriëring, opsporings- en reddingskosten of je  reis annuleren bijvoorbeeld dienen steeds door middel van een reisverzekering gedekt te worden.

Bij Allianz Global Assistance betaal je geen franchise, dus wanneer je een schadegeval hebt hoef je niets uit eigen zak te betalen als het om een waarborg gaat waarvoor je gedekt bent.
Wist je trouwens dat je bij Allianz Global Assistance een reisverzekering makkelijk online kunt afsluiten? Het kost je amper vijf minuten tijd!

Over de auteur

Karen Van Herrewegen

Dit artikel is geschreven door Karen Van Herrewegen, Online Marketeer bij Allianz Global Assistance België. Digitale marketing en e-commerce zijn helemaal haar ding. Haar andere passies zijn fotografie, dans en reizen! Ze deelt graag haar reiservaringen met jullie.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.