Kortlopende reisverzekering: Op wintersport met skibijstand! - Goedkoop.be

Zonder stress de piste op met skibijstand!

Stefan
Door Stefan. Geplaatst door
Laatste update op 0 reacties

Op skiverlof vertrekken is een feest! Maar… ook altijd een beetje stress. Zal er wel sneeuw zijn? Zullen de kinderen het leuk vinden op de latten? Kan de auto het wel aan in de bergen? Veel zorgen die soms als een donkere wolk boven je dure vakantie hangen… Gelukkig bestaat er een oplossing, waardoor je zonder zorgen vertrekt. Lees hier alle voordelen van de skibijstand!

Om gerust te vertrekken, kies je best voor een skibijstand. Daar kan je altijd op rekenen! Wat er ook gebeurt, op het moment dat jij het nodig hebt (want eerlijk, wie heeft er het hele jaar door skibijstand nodig?), en overal waar jij de besneeuwde toppen gaat trotseren: in België, Zwitserland of zelfs Canada!

Waarom is zo’n skibijstand interessant? Ik som je graag de belangrijkste troeven op.

1. Geen sneeuw = geld terug!

Allereerst omdat je kan annuleren en je reis terugbetaald krijgt als er geen sneeuw is! Logement, huur van materiaal, skipassen… alles bij elkaar is dat een stevige som. En zonder bijstand smelt die weg als sneeuw voor de zon, wanneer het niet gesneeuwd heeft.

2. Pech onderweg

Ten tweede is er de reis. De weg is vaak lang, de files zijn talrijk en pech of een ongeval zijn nooit ver weg. Op zo’n moment ben je blij als je snel gedepanneerd wordt of zelfs een vervangwagen krijgt als het nodig is. Zo ga je zonder zorgen terug op weg richting zonnige pistes en zachte poeder.

3. Ongeval op de latten

Maar het grootste gevaar, dat kom je ter plaatse tegen: een skiongeval. Geen twijfel dat jij als een kanjer de piste af kan. Maar hoe goed je ook bent, een accident is snel gebeurd. En de kosten die daarbij komen kijken, die scheren pas hoge toppen! Gelukkig zorgt een skibijstand voor hospitalisatiekosten, medische kosten, repatriëring… Je kan dus zonder je broek te scheuren van de berg naar beneden!

4. Kosten aan skimateriaal vergoed

Ahja, nog één ding: je materiaal.  Als je extra kosten hebt omdat je materiaal gestolen of beschadigd is, of je moet vroeger naar huis vertrekken, dan zorgt je skiverzekering ook daarvoor! Zelfs voor je ongebruikte skipassen. Allemaal kleine dingen die voor een grote kost kunnen zorgen…

Je ziet het! Je hoeft niet direct van het ergste uit te gaan, maar er is heel wat dat de sneeuwpret kan bederven. Maar als je hier op voorhand aan denkt, geniet je nog meer van je vakantie. Mijn koffers staan klaar, en m’n skibijstand is ook ingepakt. Tot op de piste?

 

Over de auteur

Stefan

Stefan is blogger voor Touring en zelf een fervent skifanaat.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.