Auto invoeren Nederland vanuit België – stappenplan & tips! - Goedkoop.be

Je auto (mee)verhuizen van BE naar NL: zo doe je dat goedkoop & snel!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Verhuis je binnenkort vanuit België naar Nederland of twijfel je er nog over? Voor het meeverhuizen van je auto hoef je het niet te laten! Die neem je door enkele stappen uit te voeren gewoon met je mee. Nu nog alleen even de goedkoopste autoverzekering vinden. Hulp hierbij nodig? Wij loodsen je door deze verhuizing heen!

Je auto invoeren in Nederland

Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Natuurlijk begint het met het kopen of huren van een huis, maar dan ben je er nog niet… Je wilt vast ook graag je inboedel meenemen.

Je inboedel mag je gewoon meenemen; je hoeft geen aangifte bij de Douane te doen als je van België naar Nederland verhuist. Bij een auto of motor zit dit net even wat anders, daarvoor moet je vrijstelling aanvragen.

Vrijstelling voor bpm

Vrijstelling aanvragen voor bpm (Belasting van personenauto’s en motorrijwielen) klinkt gelukkig net iets ingewikkelder dan het is, meevaller! Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder:

  • Je personenauto, bestelauto of motor moet vanuit een Europees land naar Nederland verhuisd worden.
  • Je voertuig hoort bij je inboedel en je gaat ‘m in Nederland voor hetzelfde doel gebruiken als in België (particulier en/of zakelijk).
  • Je had deze auto in België al minimaal 6 maanden in bezit.
  • Na het ontvangen van de vrijstelling ben je verplicht om de auto minimaal 1 jaar na registratie niet te verkopen, te verhuren of uit te lenen (inwonende gezinsleden mogen wel van het voertuig gebruik maken).

Als je hieraan voldoet, dan vul je het formulier in via de Belastingdienst. Het zijn een aantal simpele vragen en stappen die je moet doorlopen. Kijk voor het actuele formulier altijd even op de site van de Nederlandse Belastingdienst zelf en zoek op ‘verhuizen EU’. Je kunt dan meteen zien of er nog wijzigingen in de wet zijn doorgevoerd.

auto verhuizen nederland belgie

Auto verhuisd, wat nu?

Bij verhuizen komt heel wat kijken, dus kan het lastig zijn om alles te onthouden en te doen wat je ‘volgens de wet’ zou moeten doen. Belasting, adresgegevens wijzigen bij diverse partijen, om nog maar niet te spreken van verzekeringen!

En dat laatste, dat is ook zeker iets dat je voor je auto niet mag vergeten. Over het algemeen zal het zo zijn dat je de verzekering in België op moet zeggen en een verzekering moet nemen in Nederland.

Zorg er te allen tijde voor dat je de afspraken met je oude verzekeraar in orde brengt. Zeg bijvoorbeeld de verzekering op en geef door dat je emigreert.

Ga in Nederland op zoek naar de voordeligste autoverzekering, ook dat is gelukkig sneller gedaan dan je denkt!

Autoverzekering vergelijken

Wie weet ben je al bekend met een aantal Nederlandse verzekeraars, of heb je kennissen die je een bepaalde aanbieder aanraden. Hoewel het natuurlijk aantrekkelijk is om een verzekeraar te kiezen die je al kent, is het vaak stukken voordeliger om toch nog even verder te kijken.

Het zal je wellicht niet verbazen, maar prijzen van verzekeringen kunnen wel tientallen euro’s per maand schelen bij verschillende verzekeraars. Wat voor jou de beste optie is, is grotendeels afhankelijk van het type auto en van wat je allemaal mee wilt verzekeren.

De boodschap in deze is dan ook: vergelijken! En je autoverzekering vergelijken is dan ook zo gebeurd, even wat gegevens over je auto invullen en de voordeligste optie verschijnt als vanzelf op je scherm.

Kies de beste optie, oftewel de voordeligste, waar je tevens een goed gevoel bij hebt en waarbij je tevreden bent over de voorwaarden. Zo, nu kun je lekker onbezorgd de weg op!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.