Leg je wensen vast bij de notaris - Goedkoop.be

Leg je wensen vast bij de notaris

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Een bezoek aan de notaris staat waarschijnlijk niet bovenaan je wensenlijstje. Desondanks is het zeker de moeite waard om het een en ander vast te laten leggen. Eigenlijk is het best opvallend dat notarissen een saaie reputatie hebben. Ze zijn er namelijk om burgers te helpen. Dankzij hun diensten krijgen jouw wensen juridische waarde. Jammer genoeg maken niet genoeg inwoners van België hier gebruik van. Terwijl de kosten vaak erg meevallen. Bovendien voorziet een notaris je graag van gratis advies.

Meer zekerheid omdat je alles tot in de puntjes geregeld hebt

Door gebruik te maken van de bevoegdheden van de notaris bouw je een bepaalde mate van zekerheid in. Je legt in feite vast wat er in bepaalde, bijzondere situaties gaat gebeuren. Hierdoor ga je met minder zorgen door het leven. Alleen daarom al is een bezoek aan de notaris het meer dan waard.

Duidelijkheid voor jezelf en je naasten dankzij de notaris

De notaris heeft behoorlijk wat bevoegdheden. Het is een bijzonder ambt en het werk is veelzijdig. Je komt bij de notaris terecht wanneer je een huis koopt of besluit om officieel vast te leggen dat je samen met je partner je leven doorbrengt. Een ander bekend voorbeeld is het opstellen van een testament. Jammer genoeg ziet een grote groep mensen het belang hier niet van in. Ze denken dat hun nalatenschap automatisch in de juiste handen terechtkomt. Helaas is dat lang niet altijd het geval.

Ruzies ontstaan wanneer een testament ontbreekt

Als je een huwelijkspartner of kinderen hebt gaat de erfenis hier automatisch naartoe bij het ontbreken van een testament. Dat is meestal ook de wens van de overledene. Maar in de meeste andere gevallen komt de nalatenschap niet op de juiste plek terecht. In het ernstigste geval leidt dat tot geschillen onder nabestaanden. Je voorkomt dit door je wensen te laten vastleggen bij de notaris.

De inhoud en het belang van een levenstestament

Iedereen weet wat een testament ongeveer is. Maar over het levenstestament is veel minder bekend onder grote delen van de bevolking. Dit document treedt in werking wanneer de ondergetekende nog in leven is. Maar om wat voor reden dan ook is hij of zij niet in staat om zelfstandig beslissingen te nemen. Meestal ligt een medische aandoening hieraan ten grondslag. In het levenstestament geef je aan hoe je aankijkt tegen medische behandelingen en wat je wel en niet toestaat. Verder bepaal je onder andere of iemand je vermogen mag beheren of in je huis mag wonen. Het is een erg waardevol document dat duidelijkheid verschaft in moeilijke tijden.

Interesse? Stel dan je levenstestament op bij een goedkope en deskundig notaris.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.