Besparen op de vaste lasten van jouw auto doe je zo - Goedkoop.be

Besparen op de vaste lasten van jouw auto doe je zo

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Het doet altijd weer pijn als je vaste lasten van je bankrekening worden afgeschreven. Het is op zijn zachts gezegd niet het meest geliefde moment van de maand.

Hoe fijn is het als je hier op zou kunnen besparen? Neem bijvoorbeeld de lasten die je hebt op je auto. Op welke manier je hier eventueel op zou kunnen besparen? Wij lichten er een aantal toe.

De autoverzekering premie verlagen

De autoverzekering is een een belangrijke kostenpost. Het is afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer je een all risk verzekering hebt ben je in het algemeen het duurste uit. Je kunt de verzekering veranderen naar een WA verzekering. Je voldoet dan aan alle wettelijk eisen. De premie zal een stuk lager zijn. Ook is het mogelijk om de verzekering bij een andere verzekeraar onder te brengen. Het is dan vaak zo dat je een lagere premie hoeft te betalen voor een vergelijkbare dekking. Door de verschillende opties te vergelijken is het mogelijk om minder geld te betalen voor je autoverzekering.

Een lichtere en kleinere auto kopen

De wegenbelasting of verkeersbelasting in België is afhankelijk van het vermogen van je motor, de cilinderinhoud of van de maximaal toegelaten massa (MTM) van het voertuig. Door een lichtere auto te nemen betaal je minder wegenbelasting. Wanneer je minder kilometers maakt dan dat je voorheen deed is ook het overstappen van een diesel auto naar een benzine auto is een slimme set. Let op, dit gaat alleen op wanneer je minder kilometers maakt. Ga je met een benzine auto dezelfde kilometers rijden of misschien zelfs meer? Dan raden we je af om deze overstap te maken. De brandstofprijzen van diesel zijn namelijk lager.

Goedkoper tanken

Een ander alternatief om de autokosten te verlagen is door gebruik te maken van een goedkopere brandstof. Ga naar de tankstations waar u goedkoop kunt tanken. Kijk ook naar de dagen dat u gaat tanken. Het is dan in veel gevallen namelijk mogelijk om nog goedkoper te tanken. Een mooi voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld benzinestations langs een snelweg tegenover die in een dorp. Een benzinestation langs een snelweg zal vaak hogere prijzen hanteren. Ten eerste omdat zij op een A-locatie zitten en ten tweede omdat je in de situatie wanneer je bij dit benzinestation komt vaak écht moet tanken. Ook is het vaak goedkoper om ‘s nachts te tanken.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.