Sluit vandaag nog een hospitalisatieverzekering af - Goedkoop.be

Sluit vandaag nog een hospitalisatieverzekering af

Richard
Door Richard
0 reacties

Ben je van plan om binnenkort in België te gaan wonen of ben je recentelijk al verhuisd? Dan is het verstandig om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. De meeste Belgen hebben zo’n verzekering voor hun familieleden afgesloten. Waarom jij er vandaag nog een af wil sluiten, lees je in dit artikel.

Een aanvullende verzekering

In België is het verplicht om een ziekteverzekering af te sluiten bij een ziekenfonds. Dat is niet anders dan in Nederland bijvoorbeeld. Alleen het ding met zo’n ziekteverzekering is dat deze lang niet alle medische kosten dekt. Die kosten kunnen daarom hoog oplopen.

De meeste Belgen kiezen er daarom voor om een aanvullende hospitalisatieverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering beschermt jou en je gezin tegen de kosten van een ziekenhuisopname. Het maakt in dat geval niet uit of dit onverwacht gebeurt of al gepland was. Ook is het niet belangrijk of het om een daghospitalisatie gaat of een langdurige opname.

Met het afsluiten van zo’n hospitalisatieverzekering krijg je op een later moment geen financiële verrassingen. Dat geeft je een bepaalde rust, waardoor je je beter kunt richten op jouw herstel.

Welke kies ik?

Net zoals ziekteverzekeringen, zijn er natuurlijk ook een hoop hospitalisatieverzekeringen te vinden. Net zoals bij elke andere verzekering is het een kwestie van vergelijken. Er is altijd wel een aanbieder die beter bij jou en je gezin past.

Dat vergelijken gaat niet per se om de kosten, ook al wil je die misschien zo laag mogelijk houden. Het gaat hier ook om de dekking. Zet de aanbieders die je overweegt eens naast elkaar en bekijk dan welke er voor jou eruit springt. De ene aanbieder kan wel voordeliger zijn, maar bij de andere heb je misschien juist de dekking die je nodig hebt.

De keuze die je maakt moet afgestemd zijn op jouw leeftijd en gezondheidstoestand, maar ook zeker op jouw persoonlijke voorkeuren. Veel mensen sluiten deze verzekering af om de complete dekking te krijgen. Voor anderen is de lage prijs van de premie weer belangrijker.

Zorg er in ieder geval voor dat je vooruit gaat met het afsluiten van een hospitalisatieverzekering. Natuurlijk is zo’n verzekering altijd een gok. Het kan zomaar voorkomen dat je nooit in het ziekenhuis beland en dat je deze min of meer voor niks hebt afgesloten. Toch is het wel aan te raden om ervoor te kiezen. De rekening die je na afloop krijgt, is namelijk niet zo mals. Dan had je liever de premie elke maand betaald.

Op dit moment afsluiten

Met verzekeringen is het nooit slim om te wachten. Voordat je het weet maak je een ongeluk mee en kun je die kosten al niet verhalen. Sluit daarom vandaag nog de hospitalisatieverzekering af. Zorg er in ieder geval voor dat je jezelf erin verdiept hebt. Natuurlijk kun je niet meteen een keuze maken, omdat je ook nog verschillende aanbieders moet vergelijken.

Het is dan ook aan te raden om je alvast in te lezen in de verschillende aanbieders en hun dekkingen en premies. Ben je er van bewust dat niet iedereen een hospitalisatieverzekering kan krijgen. Des te ouder je wordt, des te moeilijker deze te krijgen is. Bovendien wordt de premie ook steeds duurder, want deze hangt ook af van jouw leeftijd.

Je kunt alle mankementen maar beter voor zijn en deze week nog de verzekering kiezen die bij je past. Om je te verzekeren moet je namelijk een vragenlijst invullen met betrekking tot je gezondheid. Op basis van de antwoorden die jij geeft, kun je altijd geweigerd worden. Maar, dat is niet de enige reden om je te weigeren. Ook na je 69ste is het niet meer mogelijk om een hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.