De voordelen van zonnepanelen - Goedkoop.be

De voordelen van zonnepanelen

Door
0 reacties

De zomer komt eraan en dat betekent veel meer zon! Heel leuk om gezellig buiten op een terrasje te zitten, maar ook goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen bespaar je enorm veel op uw energierekening. En dat is niet alles. Lees hier meer voordelen van zonnepanelen.

Besparen op je energierekening

Het grootste voordeel van zonnepanelen blijft ongetwijfeld de besparing die de zonnepanelen kunnen opleveren. Zeker met de stijgende energieprijzen in het vooruitzicht, kan je maar eens beter nadenken over het plaatsen van zonnepanelen. De kosten voor elektra maken een groot deel uit van de maandelijkse betalingen. Dankzij zonnepanelen kan je die kosten verlagen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Door de besparing op je energiefactuur, heb je je zonnepanelen al na 10 jaar terugverdiend. 

Mileuvriendelijk

Ben je een voorstander van een duurzaam leven? Dan gaan zonnepanelen beslist de juiste keuze zijn voor jou. Doordat zonnepanelen schone energie produceren, kan je hiermee je CO2-uitstoot verminderen. De CO2-uitstoot van zonne-energie is gemiddeld 10 tot 30 keer zo laag in vergelijking met kolen of gas. Ze moeten natuurlijk wel eerst geproduceerd worden wat ook energie kost. Maar door de hoge opbrengst van zonnepanelen is deze energie al op 2 tot 3 jaar tijd terugverdiend.

Onderhoudsarm

Een ander belangrijk voordeel van zonnepanelen is dat je er nauwelijks onderhoud aan hebt waardoor ze goedkoop in gebruik zijn. Controleer je zonnepanelen 1 tot 2 keer per jaar op vuil en beschadigingen. De regen zal het meeste vuil telkens wel weer wegspoelen, maar het is belangrijk om vuil dat achterblijft in de gaten te houden. Dit zou het rendement van je zonnepanelen negatief kunnen beïnvloeden. Je zonnepanelen kan je makkelijk schoonmaken door een zachte borstel of spons met lauw water te gebruiken.

Lange levensduur

Zonnepanelen lijken misschien kwetsbaar, maar zijn dit absoluut niet. Dat is te merken aan hun lange levensduur. Over het algemeen kan je je zonnepanelen wel zeker 25 jaren houden. Dit komt omdat ze geen bewegende objecten zijn. Hierdoor is er geen mechanische slijtage. Je hebt je zonnepanelen dus op 10 jaar terugverdiend en kan de verdere 15 jaren als pure winst zien. Slim toch?

Belastingvoordeel

Je bespaart niet enkel met zonnepanelen door de energiefactuur te verlagen. Je kan er ook mee profiteren van veel financiële voordelen. Je zou namelijk landelijke en regionale subsidies kunnen aanvragen bij het aanschaffen of plaatsen van zonnepanelen. Bevraag jezelf hiervoor bij de gemeente om te weten te komen op welke subsidie je recht hebt.

Hogere woningwaarde

Last but not least, zonnepanelen zorgen ervoor dat uw woningwaarde stijgt. Zonnepanelen zorgen ervoor dat je woning duurzamer wordt en duurzame woningen zijn nu eenmaal meer in trek. Dit komt doordat de nieuwe inwoners minder woonlasten zullen hebben. Dus als u denkt over een paar jaar te verhuizen, zijn zonnepanelen nog altijd een slim idee. En als de nieuwe inwoners liever geen zonnepanelen hebben, kan je ze ook gewoon meenemen naar je nieuwe woonst.

Zonnepanelen, een slimme keuze

Als deze voordelen jou hebben kunnen overtuigen om zonnepanelen te nemen, is het zeker verstandig om eerst offertes te laten opmaken door specialisten in je regio. 

 

Gouden tip van Goedkoop.be

Vraag je gratis offerte aan om zonnepanelen te vergelijken en bespaar jaarlijks tot maar liefst €800 op je energiefactuur!

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.