Energie besparen: vergelijk leveranciers en bespaar! - Goedkoop.be

Meer dan €250 besparen op je energieleverancier? Het kan!

Vincent de Dobbeleer
Door Vincent de Dobbeleer. Geplaatst door
Laatste update op 0 reacties

Als je geld wil besparen op je energiefactuur is de slimste manier om te veranderen van energieleverancier. Wil je de juiste keuze maken, is het belangrijk om je vergelijking correct uit te voeren. Bovendien mag je niet vergeten om regelmatig opnieuw te vergelijken. Zo vermijd je dat je energieleverancier je prijs verhoogt zonder dat je het beseft.

We geven je graag enkele tips:

Tip 1: Gebruik je eigen energieverbruik en geen gemiddelde waarde!

Gebruik altijd je persoonlijk energieverbruik als je gaat vergelijken. Dat vind je terug op je meest recente jaarafrekening of kan je zelf bijhouden. Verschillende verbruiksprofielen geven namelijk verschillende resultaten in de prijs rankings.

Sommige energietarieven zijn interessant voor grote verbruikers en andere zijn dan weer interessanter voor kleine verbruikers.
Als je een gemiddelde gebruikt, is de kans groot dat je niet het meest interessante energietarief kiest voor jouw persoonlijke situatie.

Tip 2: Ken je huidig tarief en vergelijk dát met de beschikbare marktprijzen.

Wanneer je online vergelijkt, krijg je een mooi overzicht van de ranking van de energieprijzen. Deze ranking geeft aan welke de goedkoopste en duurste energietarieven zijn voor jouw verbruik op dat specifieke moment.

Wil je weten hoeveel je juist kan besparen, dan is het belangrijk om te kijken wat jouw huidige energietarief is. Op basis hiervan kan je zelf berekenen wat je momenteel betaalt voor je energieverbruik. Pas dan kan je zeker weten hoeveel je bespaart door te veranderen van energieleverancier.

Je huidige tarief vind je op de meest recente prijscommunicatie van je energieleverancier of op een recentere jaarafrekening. Oplossingen zoals June automatiseren dit helemaal voor jou, zodat je zelf niet moet gaan rekenen (zie tip 5).

Tip 3: Bereken de prijzen voor gas en elektriciteit zowel apart als samen.

Sommige leveranciers geven een voordeel als je zowel gas als elektriciteit bij hen afneemt. Andere energieleveranciers doen dat dan weer niet, integendeel.

Het is daarom belangrijk om gas en elektriciteit zowel samen als apart te vergelijken. Alleen dan ben je zeker dat je de juiste keuze maakt tussen de meer dan 100 beschikbare energietarieven en -promoties.

Tip 4: Vergelijk meerdere keren per jaar zodat je nooit te veel betaalt.

Ten slotte is het belangrijk dat je regelmatig opnieuw vergelijkt. Energieleveranciers passen hun prijzen maandelijks aan. Promoties veranderen zelfs dagelijks. Het is dus aangewezen om meerdere keren per jaar te vergelijken, als je geen interessante energiedeals wil missen. Nog beter is meerdere keren per maand te vergelijken…

Tip 5: Laat het werk voor jou doen!

Om zeker te zijn dat je nooit te veel betaalt voor je energiefactuur is het dus belangrijk om rekening te houden met bovenstaande tips. Een snelle, gemiddelde vergelijking via online prijsvergelijkers (bijvoorbeeld van de VREG) geeft wel een overzicht van de huidige marktsituatie, maar is niet voldoende uitgebreid om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen.

Sinds kort bestaat hier wel een oplossing voor: June, slim besparen. June gaat 24/7 op zoek naar de beste energieprijzen en –promoties en regelt de omschakeling tussen energieleveranciers automatisch voor je. Bovendien is June 100% onafhankelijk van energieleveranciers, wat niet altijd het geval is bij bestaande commerciële prijsvergelijkers. Ten slotte ben je dankzij de June besparingsgarantie altijd zeker dat je meer bespaart dan je betaalt. En je hoeft er zelf helemaal niets voor te doen. Bijna te mooi om waar te zijn, toch?

 

Over de auteur

Vincent de Dobbeleer

Vincent De Dobbeleer is CEO en mede-oprichter van June Energy. Na meer dan 10 jaar ervaring in de Belgische energiemarkt vond Vincent het hoog tijd om de energiemarkt te verbeteren voor de eindklant. Twee jaar geleden ontmoette Vincent zijn medevennoten, Georges en Jannes, beiden met veel ervaring in alles wat te maken heeft met digitale innovatie. Zo werd June geboren.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.