Zo betaal je het minst voor je energiefactuur - Goedkoop.be

Betaal minder voor je energiefactuur

Kimberly
Door Kimberly
0 reacties

Wist je dat je als slapende klant bijna altijd teveel betaalt? Dit is vooral van toepassing bij energieleveranciers. Tarieven veranderen heel vaak, als je reeds lange tijd klant bent bij dezelfde maatschappij betaal je vermoedelijk nog het oude, duurdere tarief. Regelmatig veranderen is de boodschap. Heb je een slapend energiecontract? Dan kun je door het veranderen van leverancier tot € 1.350 per jaar besparen.

Nu is het moment!

Omwille van de goede zomer is er dankzij zonnepanelen meer energie. Hierdoor is het aanbod aan elektriciteit groter en de vraag kleiner. Als gevolg hiervan is er een ‘overschot’ aan energie, met als resultaat een sterke prijsdaling bij zowel gas als elektriciteit. Ook de voorbije zachte winter maakt hier deel van uit. Ben je sinds vorige zomer nog niet veranderd van energiemaatschappij, vergelijk dan zeker de verschillende tarieven van alle Belgische leveranciers. Het zou zomaar eens kunnen dat je de helft minder betaalt na je omschakeling.

Vast of variabel tarief?

Bij een nieuwe energiecontract zal je de keuze moeten maken tussen een vast of variabel tarief. Dit spreekt voor zichzelf. Bij een contract met vast tarief ben je verzekerd dat de beginprijs ook de eindprijs zal zijn. De prijzen zullen gedurende je gehele abonnement onveranderd blijven. Kies je voor een variabel abonnement, betaal je vermoedelijk minder bij aansluiting maar kunnen de prijzen veranderen. Stel dat de energieprijzen in het algemeen stijgen, dan zal jouw factuur ook omhoog gaan.

Vergelijk!

Er zijn verschillende websites die op basis van jouw behoeftes een vergelijking maken. Eén van de betere websites om je nieuwe leverancier uit te kiezen is Energieleveranciers.be. Hier kan je filteren op je verbruik, aantal gezinsleden en postcode. Zo krijg je een duidelijk overzicht van alle mogelijke energieleveranciers en hun prijzen. Dit overzicht laat je zien wat je krijgt, wat je zal betalen en wat je kan besparen.

Leveranciers!

Met meer dan 40 verschillende leveranciers in Vlaanderen, heb je veel keuzemogelijkheid. Je hoeft niet puur op prijs te kiezen, maar kan ook kiezen voor een leverancier van groene stroom. Comfort Energy en Essent maken alleen gebruik van duurzame energiebronnen, waardoor je een steentje bijdraagt aan het milieu.

Kosten voor verbreken?

Bij het wijzigen van contract moet je er rekening mee houden wat voor kosten je huidige leverancier kan aanrekenen? Een verbrekingsvergoeding is verboden, maar het is wel mogelijk dat je het resterende bedrag van je jaarvergoeding dient te betalen.

Dus haal je huidige contract gerust van onder het stof. Het is slechts een kleine moeite om over te schakelen van energieleverancier als je weet dat je tot € 1.350 per jaar kan besparen. Start met vergelijken en denk alvast na wat je met dit uitgespaarde bedrag kan doen!

Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.