Verhuizen naar Nederland: zo zet je elektro & telecom om - Goedkoop.be

Hoe je energie- en telefoonabonnement overhuizen van BE naar NL?

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Steek jij binnenkort de grens over om je geluk te beproeven in buurland Nederland? Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Zo vertelden we je al eerder hoe je het best je auto mee kunt verhuizen. In dit artikel gaan we in op zaken als energie en telefonie. Lees maar mee, verhuizen wordt dan een voordelig fluitje van een cent!

Als je gaat verhuizen dan zijn er heel wat zaken waar je aan moet denken. Allereerst moet je natuurlijk zorgen voor een woning. Ook houd je rekening met alle spullen die je over moet huizen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over bijkomende zaken, zoals energie en telefonie!

Die laatste twee zie je misschien als ‘details’, maar toch is het slim om bij het overstappen een weloverwogen keuze te maken. Grote kans dat je snel geneigd bent om te kiezen voor een energieleverancier of een telecomaanbieder die bekend voor je was op Belgische grond. Dat wil echter niet zeggen dat het de beste en voordeligste keuze is.

Hoe ga je dan wel te werk bij het overstappen?

Overstappen energie

Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden voordat je op zoek gaat naar een nieuwe leverancier. Ga je bijvoorbeeld een huis huren? Vaak zijn je huurkosten dan inclusief energie. Je hoeft dus niet over te stappen. Zorg wel voor duidelijke afspraken met je huurbaas, zodat je later niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Heb je een huis gekocht? Dan kies je de stroomleverancier helemaal zelf uit. Besef dat er in principe niet één goedkoopste leverancier is, het is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. VERGELIJKEN is daarom de boodschap!

Vergelijken

En dat is gelukkig erg simpel. Via internet vul je een ‘overstappen energie’ vergelijker in door enkele gegevens in te voeren. Na het invullen van je postcode en het aantal personen in het huishouden ontdek je direct de meest voordelige optie voor jouw situatie.

TIP: Na afloop van je nieuwe contract baat het om opnieuw een vergelijking te maken (in plaats van gedachteloos te verlengen). Hierdoor kan je tientallen euro’s op jaarbasis uitsparen.

Overstappen telefonie

Hoe vertrouwd je ook bent met je huidige telefoonmaatschappij, door een verhuizing naar Nederland zal je die toch echt moeten loslaten. Gelukkig biedt het Nederlandse telecomlandschap genoeg alternatieven. Zo zijn er vier bedrijven met masten, namelijk:

  • T-Mobile
  • Vodafone
  • KPN
  • TELE2

Wat is de beste keuze?

Bovenstaande zijn bekend, maar het wil niet zeggen dat ze de voordeligste zijn. Er zijn tal van alternatieve telefoonbedrijven die gebruikmaken van masten van een van deze providers. Voorbeelden zijn Youfone, Simpel en Hollandsnieuwe. Een abo nemen bij deze of een vergelijkbare partij levert je vaak enkele euro’s voordeel per maand op.

Zit er dan geen addertje onder het gras? Natuurlijk, de keerzijde is dat goedkopere partijen vaak trager zijn. Dit zal je vooral merken op drukke feestdagen, zoals Nieuwjaar. Abonneehouders van de bedrijven met masten krijgen dan qua verbinding voorrang op anderen.

Abonnement op maat

Het is dus lastig te zeggen wat de beste keuze is, want dat hangt helemaal af van je eisen en wensen. Heb je veel en vaak internet nodig, kijk je bijvoorbeeld veel films, moet je veel downloaden of gebruik je je telefoon ook zakelijk? Dan is een abonnement bij bijvoorbeeld T-Mobile of Vodafone een prima keuze. Ben je een kleinverbruiker, stuur je bijvoorbeeld af en toe een appje of zoek je wat op via internet? Dan is een voordeligere aanbieder een goed alternatief!

telefoon abo

Daarnaast is het ook altijd slim om te overwegen of je een los toestel met sim only wilt aanschaffen, of dat je voor een pakketprijs gaat – van één of meerdere jaren. Vergelijk de verschillende prijzen EN voorwaarden en maak op basis daarvan de beste keuze voor jouw verbruik.

Overstappen is overigens zo gebeurd! Een kwestie van je gegevens invullen, je abonnement activeren. Nu kun je heerlijk surfen, bellen, appen en smsen.

PS vergeet niet je huidige contracten op te zeggen. Wij wensen je alvast alle succes toe met overhuizen!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.