Energie, zonnepanelen of gas: bespaar met de groepsaankoop - Goedkoop.be

Laat geen korting meer lopen en bespaar met groepsaankopen

Door
0 reacties

Je hebt het misschien weleens gehoord: de groepsaankoop. Het werkt als volgt: hoe groter de groep die zich aanmeldt voor de aankoop, hoe meer jij bespaart op bijvoorbeeld energie, zonnepanelen of aardgas. Maar waar meld je je aan en waar moet je op letten tijdens een groepsaankoop? Wij leggen het je allemaal uit in dit artikel. Lees dus snel verder…

Groepskorting is er in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan de korting die je ontvangt wanneer je met een grote groep met de trein reist of een groepsarrangement van een pretpark. Omdat je met een groot aantal mensen in één keer een aankoop doet, krijg je korting. Met dezelfde gedachte is de groepsaankoop in België ontstaan.

Hoe werkt een groepsaankoop?

Je doet mee aan een groepsaankoop bij onder andere je gemeente, provincie en organisaties als Test Aankoop. Zij roepen consumenten, jou dus, op om mee te doen aan een groepsaankoop voor bijvoorbeeld energie of zonnepanelen. Dit doe je door je, vaak vrijblijvend, in te schrijven. De organisatie van de groepsaankoop gebruikt jouw gegevens tijdens een veiling om de beste prijs te vinden. Tijdens deze veiling kan iedere leverancier die voldoet aan de eisen zijn laagste prijs aanbieden, de leverancier met de scherpste prijs wint de veiling. Wanneer een leverancier de veiling heeft gewonnen kan deze vaak duizenden huishoudens toevoegen aan het klantenbestand, daarom willen ze graag een beetje extra van de normale prijzen afhalen. De winnende leverancier maakt een persoonlijke offerte voor je op, met de prijzen die jij zult betalen wanneer je gebruikt maakt van de groepsaankoop.

Hoeveel kan je besparen met een groepsaankoop?

Het verschilt per huishouden of je bespaart met een groepsaankoop en hoeveel je dan bespaart. Het is een mogelijkheid dat je huidige leverancier voordeliger is of dat met jouw verbruik de winnaar van de veiling jou geen goedkoop aanbod kan geven. Bekijk de offerte dus altijd goed, alvorens je een keuze maakt.

Gouden tip van Goedkoop.be

Naast energie of zonnepanelen bespaar je ook op waterverzachter dankzij Groepaankoop.be. Vele Vlamingen hebben teveel kalk in het leidingwater of water dat gek ruikt en smaakt. Dit verhelp jij met een waterontharder! Dankzij deze groepsaankoop hoeft deze aanschaf helemaal niet duur te zijn. Doe jij mee op Groepaankoop.be?

Waar moet je op letten bij een groepsaankoop?

De winnende leverancier berekent de kosten aan de hand van een gemiddeld gezin. Het kan goed zijn dat jij veel meer of juist veel minder gaat afnemen. Zo zijn eenpersoonshuishoudens in veel gevallen voordeliger uit met een individueel contract wat berekend is op het exacte verbruik.

Je betaalt een bedrag aan de organisator van de groepsaankoop, omdat zij als tussenpersoon fungeren tussen jou en de leverancier. Let dus goed op de extra kosten die op de factuur staan.

Zorg dat je op de hoogte bent van wat er gebeurt wanneer je contract verlopen is. Zo kan de leverancier je contract stilzwijgend verlengen, terwijl het kortingstarief niet meer wordt gehanteerd.

Blijf vergelijken!

Vaak is een groepsaankoop de meest voordelige optie, maar vergeet zeker niet te vergelijken met aanbieders die niet worden meegenomen tijdens de groepsaankoop. Zo kan je een goede promotie van een aanbieder die niet meedoet aan de groepsaankoop mislopen. Vergelijk daarom áltijd de prijzen van de groepsaankoop met je huidige prijzen en de prijzen die je zou betalen wanneer je individueel de aankoop zou doen. Er zijn hier vele handige websites voor te vinden, zoals

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.