Zelf klussen in huis: zo doe je de reparatie zelf! - Goedkoop.be

Zelf klussen in huis: zo doe je de reparatie zelf! 

Door
0 reacties

Ben jij een handige Harry of doe je gewoon graag alles zelf in huis? Zelf klussen in huis is niet alleen goedkoper dan iemand hiervoor aan te nemen. Als je er eenmaal mee weg bent, kan je jouw huis mooi in orde houden. Onderhoud aan je huis zou regelmatig aan de orde moeten komen, want zo behoudt je huis zijn waarde en is er ooit een hogere verkoopprijs mogelijk.

Op het internet zijn vele doe-het-zelf-filmpjes en tips te vinden over hoe het beste de klusjes thuis aanpakt. Ontdek waarmee je zeker rekening moet houden als je zelf aan de slag gaat!

Doe-het-zelf of toch beter niet?

Natuurlijk stel je je vast en zeker eerst de vraag of je de klus zelf kunt aanpakken of niet. Stel jezelf enkele vragen om uit te maken of je het niet beter uit handen geeft.

Weet ik waar ik aan begin?

Er zijn verschillende typen klussen. Een vervuilde filter die vervangen moet worden in je vaatwasser of een keuken vervangen zijn klussen van heel verschillende aard. Ga dus na of de klus niet té complex is. Als je een keuken moet vervangen, moet je ook zorgen dat alle aansluitingen gebeuren, anders zit je later misschien in de problemen. Huur voor de heel moeilijke klussen misschien toch een hulp in of vraag iemand die er verstand van heeft om je te helpen.

Loop ik gevaar?

Veel mensen belanden in het ziekenhuis door een klus ongeval. Gevaarlijke klussen zijn bijvoorbeeld die waarbij je gebruik maakt van apparaten zoals een cirkelzaag, maar ook projecten waarbij elektriciteit komt kijken kunnen letsels als gevolg hebben. Je hoeft het soms zelfs niet zo gek te bedenken, want er zijn veel mensen die van een ladder vallen en hierdoor bij de EHBO terechtkomen. Een zeer belangrijke factor waarmee je rekening moet houden zijn giftige stoffen. Zorg dus dat je goed geïnformeerd bent over de toestand van je te klussen huis en dat je een EHBO kit bij de hand hebt.

Hoeveel tijd wil ik investeren?

Grote klussen vragen veel tijd. Als je een full-time job hebt, is het niet altijd makkelijk om na het werk grote klussen uit te voeren of steeds je hele weekend hieraan te besteden. Daardoor zal je vakantiedagen moeten opnemen en als je er niet voldoende hebt, zelfs onbetaalde vakantiedagen. Stel je dan de vraag of je bepaalde klussen beter niet uitbesteed, of althans de grote werken zodat je hier zelf niet te veel dagen aan verliest, die je evengoed geld kosten.

Al doende leert men

Niemand wordt geboren als een klusser, je zult het moeten leren. Er zijn in feite heel veel klusjes te doen in het huis. Begin best bij de makkelijkste klussen en bouw stilaan ervaring op. Iedereen kan leren hoe je zelf moet klussen, je moet het gewoon eens goed bekijken hoe een ander het doet. Zoek dus filmpjes op via het internet en test het dan zelf eens uit thuis. Of vraag een vriend of kennis om zijn of haar ervaringen met jou te delen. Veel mensen laten bepaalde huis klusjes liggen zoals een piepende deur of een muur dat geschilderd moet worden. Eigenlijk zou je het gewoon eens moeten doen en dan ontdek je zelf wel hoe leuk zelf klussen kan zijn.Bovendien bespaar je jezelf ook heel wat geld uit als je het zelf doet! 

Wat heb je nodig om zelf te klussen?

Een doe-het-zelver heeft natuurlijk een diverse hulpmiddelen nodig. Je kan niet gaan klussen in je huis zonder het nodige materiaal in handen te hebben. Dus wat heb je zoal nodig? Wij lijsten het even voor je op! En als je graag zelf eens een kijkje neemt wat er op de markt is, bekijk dan eens de webshop van www.mastertools.nl.

  • Een hamer
  • Spijkers en schroeven
  • Een boor
  • Bouten en moeren
  • Een combinatietang
  • Werkhandschoenen
  • Kit of lijm
  • Een rolmaat
  • Ringsleutels
  • Een stanleymes

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.