Hoe vind ik de ideale vakman - Goedkoop.be

Hoe vind ik de ideale vakman?

Richard
Door Richard
0 reacties

Vertrouw Google niet altijd

Contacteer niet direct de eerste de beste vakman die je vindt op internet, maar vergelijk! Het feit dat iemand hoog in Google staat, betekent niet automatisch dat hij/zij daarom de beste keuze is. Ondernemingen geven veel geld uit om een zo hoog mogelijke positie in Google te verkrijgen, omdat ze weten dat ze hiermee klanten kunnen lokken. Je kan beter op de betrouwbaarheid, prijs, service en beschikbaarheid letten.

Betrouwbaarheid

Een vakman die je kan vertrouwen is veel waard. Ga hiervoor eens ten rade bij vrienden of familie. Misschien hebben zij in het verleden al eens samengewerkt met een vakman voor een soortgelijk klusje. Waren zij tevreden over de prijs en de service? Dan zal je keuze snel gemaakt zijn. Daarnaast kan je ook altijd de Google recensies van deze onderneming raadplegen. Daaruit kan je afleiden hoe anderen de diensten van dit bedrijf hebben ervaren.

De prijs

Uiteraard neem je ook best eens een kijkje in je portemonnee. Vergelijk verschillende professionals en ga voor de beste prijs! Je hebt verschillende platformen die je hierbij kunnen helpen. Je kan zeer specifiek opgeven waar je naar op zoek bent. Vervolgens vergelijkt het platform alle stielmannen en geeft het de beste optie van het moment incl. prijs.

De beschikbaarheid

Wanneer je een vakman contacteert, controleer dan zeker wanneer deze beschikbaar is. In verschillende branches is er een vraagoverschot. Dat wilt niet alleen zeggen dat de vakman daarom de prijs kan opdrijven, hij zal het ongetwijfeld ook enorm druk hebben. Soms zijn er wachtlijsten tot een half jaar! Als je snel geholpen wilt worden, is het beter om naar een andere optie te kijken.

Vraag altijd een offerte aan

Een eerlijke stielman is altijd in de mogelijkheid om op voorhand een offerte op te maken. Zo weet je precies wat je ervoor in de plaats krijgt en wat het je zal kosten. Onthoud dat voorkomen beter is dan genezen. Als je gevoel goed zit, kan je ervoor kiezen om al een deel op vooraf te betalen. De stielman zal dit voorstellen, logisch ook, want hij zal zelf moeten investeren in materiaal en de BTW moeten betalen. Best kan je dus een gulden middenweg zoeken en een gedeelte op voorhand afrekenen, maar weet dat je hier niet wettelijk toe verplicht bent. Het is af te raden om voorschotten hoger dan 30% van de totaalsom te betalen, zo kan je jezelf een hoop ellende besparen. Uiteraard neem je het vooraf betaalde deel ook op in de offerte.


En als allerlaatste tip: wanneer je een offerte aanvaardt, kan je enkel terug mits betaling van een verbrekingsvergoeding. Denk dus goed na vooraleer je een beslissing maakt.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.